Taekwondo klub Srpski soko okuplja borce od pet do 50 godina – članarina se ne plaća!

GS
Foto: Mozzart

Skoro tri decenije Taekwondo klub Srpski soko je mjesto okupljanja velikog broja ljubitelja ove korejske borilačke vještine, svih starosnih kategorija.

Najmlađi član ima samo pet godina, a najstariji 50. Sjajne rezultate ostvaruju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, a kompanija Mozzart podržala ih je na putu ka novim uspjesima, donacijom opreme.

Ono što izdvaja ovaj zvornički klub su otvorena vrata svima koji žele da se oprobaju na tatamiju...

-Kod nas se ne plaćaju članarine, a uspjevamo da opstanemo zahvaljujući dobroj saradnji sa gradskom upravom Zvornik i uz pomoć prijatelja sporta kao što je Mozzart. Veoma smo zahvalni na kompletima lijepe opreme, ove trenerke ćemo čuvati za specijalne manifestacije i odlazak na takmičenja - naglasio je predsjednik TK Srpski soko Duško Kusmuk.

Ovaj sportski kolektiv postoji od 1994. godine, a trenutno ima oko 100 članova.

-Kod nas treniraju sve kategorije, od kadeta do seniora, a najbolje rezultate su postigli juniori, koji su sa svjetskih prvenstava donosili bronzane medalje. Imamo solidnu zastupljenost djevojaka, sve uspjehe ravnomjerno postižu djevojke i muškarci. U planu nam je i odlazak na Evropsko prvenstvo u Grčkoj u oktobru, nadamo se da će epidemiološke mjere dozvoliti put i održavanje takmičenja - istakao je Kusmuk.

Mozzart već duži niz godina podržava klubove iz mnogih sportova, pogotovo kroz akciju „Novi dresovi za nove šampione“, a uvijek se trudi da pomogne i kroz donacije druge opreme.

-Glavni cilj nam je da damo punu podršku klubovima koji okupljaju omladinu iz svog mjesta i promovišu rekreativni sport i zdrav način život, a ujedno imaju sistemski rad sa mlađim kategorijama i ostvaruju vrhunske rezultate. Taekwondo klub Srpski soko ne naplaćuje članarine i pruža svima priliku da treniraju, što je za svaku pohvalu - istakla je rukovodilac direkcije korporativnih poslova u kompaniji Mozzart Selma Salkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana