Srđan Kočić, košarkaš Borca: Ključ je da usporimo Slobodu

Dejan Marić
Srđan Kočić, košarkaš Borca: Ključ je da usporimo Slobodu

SARAJEVO - Košarkaš Borca Srđan Kočić vjeruje da on i saigrači mogu nastaviti sa dobrim izdanjima u Drugoj ABA ligi i na pleća oboriti Slobodu. Riječ je o okršaju devetog kola Jadrana koji se igra danas, od 16 časova u sarajevskom “mjehuru”.

Banjalučani su u hodu nadograđivali roster, tokom sezone promijenjen je i trener, a kada je tako, potrebno je vrijeme da se sve kockice poslože i stvari “legnu” na svoje mjesto.

I, kako je vrijeme odmicalo, čini se da je ekipa dizala formu. Na prvom turniru je ostvarila skor 2-2, na drugom 2-1, treći je otvorila trijumfom, te se tako dovela u poziciju da se bori za plasman u plej-of, što je i ambicija Borca.

Dobar test vrijednosti učenici Dragana Nikolića će imati danas protiv Užičana koji su sve samo ne lak rival. Radi se o vrlo mladom, poletnom timu koju može da napravi probleme svima.

Toga je svjestan i Kočić, koji zna recept po kojem se on i saigrači moraju suprotstaviti Slobodi.

- Igramo protiv najmlađe ekipe u ligi koja forsira brzu košarku. Na nama je da na takvu igru odgovorimo na pravi način, da ne ulazimo u jurnjavu i da ritam usporimo koliko god možemo. Ukoliko u tome uspijemo, značajno ćemo povećati šanse za pobjedu - naglasio je Kočić.

Borac je na premijeri na pleća oborio Helios, nakon što je protivniku dozvolio da povede 16 poena razlike, a na poluvremenu je taj “minus” iznosio 14 oraka. Pa ipak, Kočić i društvo su smogli snage da u nastavku preokrenu vodu na svoj mlin. Proradio je i šut, podigao nivo agresivnosti u odbrani, što je bilo dovoljno za slavlje.

Uprkos vrijednoj lekciji, naš sagovornik tvrdi da ne bi bilo dobro da Banjalučani danas sebi priušte isti luksuz:

- Činjenica je da smo prvo poluvrijeme protiv Heliosa odigrali jako loše. Nedostajalo je i energije i koncentracije. Poslije samo nadoknadili 16 koševa zaostatka, što baš i nije lako uraditi u svakoj utakmici. Zato sebe ne smijemo opet dovesti u takvu situaciju.

I Borac i Sloboda u boj ulaze sa skorom 5-3. Isti učinak nakon osam rundi imaju i Mladost, Spars, MZT i Zlatibor, dok su Široki i Podgorica na 4-4, Lovćen na 3-5... Jasno je da je današnji duel svojevrsna meč lopta za doigravanje.

- Ako danas pobijedimo, upisali bismo možda i ključne bodove na putu do cilja - plej-ofa. Po svemu prikazanom, zaslužujemo plasman u doigravanje. Pokazali smo da možemo igrati protiv svih. I ne samo to, sa trenutnim rosterom smo veoma konkurentni i ne treba da se plašimo bilo kog. Ipak, ne želimo da gledamo tako daleko. Ići ćemo samo korak po korak, sa maksimalnim fokusom na Slobodu - zaključio je Kočić.

Brzo se uklopio

Srđan Kočić je sredinom januara stigao u “Borik” kao pozajmljen igrač Igokee. I, nije mu mnogo trebalo da se adaptira na novu sredinu.

- Skoro dva mjeseca sam u klubu. Nisam imao nikakvih problema. Većinu momaka sam znao od ranije, sa nekima sam i igrao. Ostali su mi pomogli da ste što prije uklopim i postanem ravnopravan dio ekipe - istakao je Kočić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana