Spars nadigrao favorizovanu Igokeu

Siniša Kotaraš
Spars nadigrao favorizovanu Igokeu

SARAJEVO - Košarkaši sarajevskog Sparsa priredili su veliko iznenađenje savladavši u finalu Kupa BiH favorizovanu Igokeu sa 93:85. Na taj način su Sarajlije došle do prvog trofeja u svojoj istoriji, a uz to su se i revanširale velikom rivalu za poraz u prošlogodišnjem finalu, koje je Igokea tada dobila sa 78:63.

Izabranici Nedima Džemića od početka su nametnuli svoj ritam i kontrolu rezultata, dozvoljavajući indisponiranim igračima Igokee da tek u dva navrata bljesnu i tek na momente učine ovaj meč interesantnijim.

Prvi put je to bilo pred kraj druge četvrtine, kada su “igosi” od devet poena zaostatka, 44:53, uspjeli da prednost Sparsa smanje na samo 49:53 i nagovijeste da bi u drugom poluvremenu mogli i do potpunog preokreta. Međutim, to se nije dogodilo, što zbog izvanredne igre Sparsa, što zbog očajnog izdanja Aleksandrovčana, koji su u većem dijelu utakmice djelovali izgubljeno, na momente i nezainteresovano, omogućivši rivalu da bez većih problema održava prednost.

Domaćin je dominirao i tokom treće četvrtine pa je na isteku tog perioda ponovo vratio 13 poena prednosti, 78:65, što im je dalo dodatnu sigurnost uoči posljednjih deset minuta utakmice. Činilo se u tim momentima da je sve odlučeno, ali se Igokea i drugi put vraća u utakmicu. Odličnom igrom u odbrani, te preciznim napadima, izabranici Dragana Bajića su u četiri i po minuta prije kraja došli na samo tri poena zaostatka, 83:86, i činilo se da bi njihovo mnogo veće iskustvo moglo da bude odlučujuće u samom finišu. Međutim, onako kako su zaigrali, tako su košarkaši Igokee  i stali. Sa nekoliko brzopletih napada i bespotrebnih pokušaja egzibicija upropastili su sve do tada urađeno, puna četiri minuta nakon toga nisu uspjeli da pogode koš, promašivši nekoliko otvorenih šuteva za tri poena, dozvolivši na taj način rivalu da se ponovo rezultatski odlijepi.

Ekipu Sparsa do prvog trofeja predvodio je Kenan Kamenjaš sa 19 ubačenih poena, Branislav Đekić i Daren Mor dodali su po 18, a sjajnu podršku imali su u Adinu Vrapcu i Nedimu Buzi, koji su postigli po 15 koševa. Kod Igokee Evans Kinen postigao je 26, a Dalibor Ilić 14, uz devet uhvaćenih lopti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana