Široki i Bratunac pred publikom odigrali utakmicu Lige BiH: Odvikli smo se galame

Milan Zubović
Široki i Bratunac pred publikom odigrali utakmicu Lige BiH: Odvikli smo se galame

BANjALUKA - Košarkaši Širokog i Bratunca odigrali su prvu utakmicu pred publikom ove sezone u Ligi BiH nakon što je vlast Županije zapadnohercegovačke dala dozvolu uz saglasnost Košarkaškog saveza BiH.

Broj mjesta bio je ograničen, a svi su morali da nose zaštitne maske i drže razmak na tribinama. Tako je klub sa “Pecare” postao prvi klub u BiH koji je svoj meč odigrao sa navijačima od početka pandemije prije skoro godinu dok se i ostale košarkaške ekipe nadaju da će u skorije vrijeme biti u istoj situaciji. Ipak, sve to zavisi od nadležnih institucija i u Republici Srpskoj publike na sportskim borilištima neće biti bar do 5. marta, shodno posljednjoj odluci Republičkog štaba RS za vanredne situacije.

- Poslije dužeg vremena bilo je lijepo igrati i domaćin je sve to dobro organizovao. Utakmica je bila tvrda prve tri četvrtine da bi Široki bolje zaigrao u posljednjem periodu i sigurno da je publika motivisala svoj tim da dođe do pobjede. Ispočetka je bilo malo neobično jer smo se odvikli od galame u dvorani i to su posebno osjetili plejmejkeri koji su kao nekada rukama morali da pokazuju akcije, a do sada su ih zvali glasom dok se ovaj put jednostavno nisu čuli - rekao je trener Bratunca Ognjen Radić.

Vjeruje da će uskoro doći do popuštanja mjera i da će svi timovi biti u ravnopravnom položaju.

- Najviše su oštećeni manji klubovi koji su imali po 800-900 gledalaca po meču, kojima je ta publika davala vjetar u leđa i bila šesti igrač. Nadam se da ćemo svi ubrzo dobiti saglasnost za prisustvo publike i biće odlično da dvorana koliko-toliko bude popunjena - kazao je Radić.

KS BiH se oglasio saopštenjem kojim je dao saglasnost svim klubovima za prisustvo publike.

- Poštovani sportski radnici obavještavamo vas i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Lige BiH u sezoni 2020-21 za prisustvo publike na utakmicama, a sve prema uputstvima kriznih štabova, odluka opština, kantona, županija i zavoda za javno zdravstvo. U skladu sa izdatim higijensko-elidemiološkim mjerama koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije virusa korona svi klubovi su obavezni da se pridržavaju uputstava, higijensko-epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima kao što je razmak i nošenje zaštitne maske. Za poštivanje i sprovođenje higijensko-epidemioloških mjera te preporuka nadležnih institucija odgovorni su organizatori utakmice - sportski klubovi - navedeno je u saopštenju generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana