Sava Lešić, kapiten Igokee, pred susret sa “crno-bijelima”: Partizanu uloga favorita

Milan Zubović
Sava Lešić, kapiten Igokee, pred susret sa “crno-bijelima”: Partizanu uloga favorita

Laktaši - Prvo kolo ABA lige košarkašima Igokee donosi možda i najtežeg rivala u ovom trenutku, ekipu Partizana (subota, 18). Beograđani odlično igraju na početku sezone, došli su do trofeja Superkupa regionalnog takmičenja, dok su u prvom kolu Evrokupa na gostovanju dobili šampiona Italije Veneciju.

To ih stavlja u poziciju favorita, ali Igokea ima aduta kojima može odgovoriti na igru izabranika Andree Trinkijerija. “Crno-bijeli” su dobili oba prošlosezonska meča, a slavili su i na posljednja dva gostovanja u Laktašima dok je Igokea posljednji put slavila još novembra 2017. godine i to im je bilo peto slavlje u devet mečeva. Jedan od onih koji znaju kako je igrati za, ali i protiv Partizana je Sava Lešić, koji će igrati drugu sezonu u klubu iz Aleksandrovca i kao kapiten predvoditi igrače.

- Posle pripremnog perioda i niza utakmica jedva smo dočekali početak ABA lige. Naša ekipa dosta je promenjena u odnosu na prošlu sezonu i sada nas čeka veliki ispit, jer nam stiže Partizan, koji je pokazao zavidan kvalitet u samom početku, dok mnogi nisu odigrali zvaničnu utakmicu. Nema velike filozofije, na nama je da što bolje odgovorimo na njihovu igru i ulogu favorita prepuštamo Partizanu. Imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro, da smo kliknuli i verujem da možemo do pobede - istakao je Lešić.

Slično kao Igokea i Partizan je dosta mijenjao tim. Mnogi igrači nisu igrali ABA ligu, tako da su nepoznati Lešiću, koji je naglasio dobre strane beogradskog sastava.

- Njihov najveći kvalitet je tim, odnosno timska igra. Jaki su na svim pozicijama i moramo da odgovorimo dobrom energijom i motivisano krenemo u susret i to je put da dođemo do pobede - kazao je kapiten Igokee.

Tim koji je prošle sezone izborio opstanak napustili su Robert Rikić, Novak Musić, Aljoša Janković, Grant Džeret, Latavijus Vilijams, Bogdan Nedeljković, Danilo Anđušić, Filip Adamović, Đorđe Milošević, Marko Luković te trener Dragan Nikolić, dok je Vuk Radivojević postao sportski direktor. Tokom ljeta stigli su Aleksandar Cvetković, Marko Tomas, Denis Kliford, Vaidis Karinijauskas, Kinan Evans, Rašad Von, Đorđe Simeunović, Srđan Kočić i Oliver Stević. Pored njih za nastup u ABA ligi još su prijavljeni Darko Talić, Sava Lešić, Nemanja Nikolić i Dalibor Ilić.

Parovi

Još jedan meč na rasporedu je u subotu, u kojem se sastaju Cibona - Mornar (20), dok će u nedjelju igrati Budućnost - Zadar (18) i Crvena zvezda - Primorska (20). Krka će ugostiti FMP u ponedjeljak od 18 časova. Mega i Olimpija Cedevita igrali su u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana