Rukometaši Borca nose tri gola prednosti u Peć: Jedna lopta odlučuje o prolazu

Dušan Repija
Rukometaši Borca nose tri gola prednosti u Peć: Jedna lopta odlučuje o prolazu

BANjALUKA - Junak pobjede rukometaša Borca protiv Bese (28:25) Marko Lukić optimista je kada je u pitanju prolazak u treću rundu EHF Evropa kupa.

Prvi čin drame dobili su Banjalučani i potvrdili da imaju vrlo potentan i već sada prilično jak tim, jer je šampion samoproglašenog Kosova sve samo ne naivan protivnik. Iako su oba tima značajno promijenila sastave u odnosu na minulu sezonu, sve vodi ka tome da će ponovo jedna lopta prevagnuti na ovu ili onu stranu. Zato strijelac deset golova za Banjalučane malo žali što prednost na kraju nije bila još izraženija. Utisak je da je Besa sredinom drugog poluvremena bila na konopcima, ali Borac tada nije uspio da pobjegne na tri gola razlike, iako je imao nekoliko čistih situacija za to.

- Mislim da smo mogli slaviti sa još nekoliko golova više. Nemamo rezultatski imperativ ove sezone, jer nam je prvenstveni cilj da napredujemo iz meča u meč. Odigrali smo borbeno, da tako kažem “potukli” se i to je recept za revanš. Mi smo ekipa koja drugačije ne umije ni da odigra - rekao je Lukić.

Treba imati u vidu da je dobrom dijelu momaka na koje računa Mirko Mikić ovo bila prva evropska utakmica u životu. Većina ih je uspjela da prevlada tremu uz neke neminovne greške za njihov period karijere. Besa je na sve načine pokušavala da uspori igru, a trener domaćih Mirko Mikić svoje igrače tjerao da igraju brzo sa mnogo tempa.

- Momci su odigrali onako kako smo tražili od njih. Pokazali smo zrelost, pogotovo igrači koji su tu već dvije ili tri godine i koji treba da budu nosioci igre. Oni su ovakvu tešku utakmicu prihvatili objeručke i stoički iznijeli do kraja. Zaista sam ponosan na način na koji su se borili i koliko su bili disciplinovani. Očekuje nas teška utakmica i neće se sigurno ništa znati do posljednjeg minuta u Peći - istakao je Mikić.

Osim Lukića istakao se Nikola Knežević, dok je mladi Amar Gračić u finišu postigao dva vrlo važna gola. Za ubjedljiviju pobjedu nedostajala je poneka odbrana više i poneki promašeni zicer manje. Treba istaći da je utakmica u “Boriku” protekla bez ikakvih incidenata i problema na terenu, dok Borac vjerovatno očekuje kazna zbog skandiranja navijača u nekoliko navrata. Revanš utakmica je u nedjelju u Peći, a Banjalučani već sutra od 18 časova u odgođenoj utakmici šestog kola Premijer lige gostuju kod Leotara u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana