Rudarsko srećno ne važi za “rudare”

Darko Pašagić
Rudarsko srećno ne važi za “rudare”

PRIJEDOR - Da se fudbalske utakmice kojim slučajem igraju 80, a 90 minuta plus sudijska nadoknada igrači Rudar Prijedora pretposljednjih devet premijerligaških kola bili bi u zlatnoj sredini, a ne na posljednjoj poziciji.

Po toj tabeli koja zvanično nikada neće ugledati svjetlost dana imali bi 27 bodova, baš kao i Velež, ali bi zbog nešto slabije gol razlike bili iza “rođenih” na osmoj poziciji, sa čak sedam bodova više od Posušja, osam od Radnika i devet od Leotara i potpuno mirno bi ušli u sam finiš sezone.

Gotovo nevjerovatno zvuči da su Prijedorčani na čak šest dosadašnjih mečeva u samom finišu ostajali bez boda, dva ili čak tri, a sreća je uz njih u tim trenucima bila samo jednom i to u drugom kolu kada su u 89. minutu golom Žezefa Amoe na svom terenu stigli do boda u duelu sa Širokim Brijegom.

Ono što je još tragičnije četiri kobne završnice desile su se pred domaćom publikom na Gradskom stadionu u Prijedoru, gdje su ostali bez osam bodova, a bez preostala dva u “gradu soli” gdje su jednom protiv Slobode, a jednom Tuzla sitija primili golove u posljednjim trenucima. Očigledno je da rudarsko srećno ne važi u slučaju prijedorskih “rudara”.

Na neki način može se reći da je ovo prokletstvo počelo sa prvim strategom u sezoni, hrvatskim stručnjakom Nikicom Milenkovićem, kulminiralo sa njegovim nasljednikom Markom Tešićem, a izgleda da se nastavilo i sa Srđanom Marjanovićem. Ipak, sigurno najveći tragičar je Tešić koji je zaredom u tri od četiri domaće utakmice ostao bez šest bodova.

Šta je posrijedi, da li nedostatak sreće, dekoncentracija fudbalera u odlučujućim trenucima ili nešto treće pokušao je objasniti sadašnji kormilar Marjanović.

- Sreća mora da se zasluži, a mi je jednostavno nismo zaslužili. Da bi je imao moraju sve stvari u klubu biti posložene, a ne samo da praktično sami na cjedilu budu ostavljeni igrači i stručni štab. Možda nam se sve ovo vrati kada Rudar Prijedor bude normalno funkcionisao u svim segmentima, prije svega mislim na Upravu kluba - naglasio je Marjanović, aludirajući na činjenicu da je Skupština kluba već nekoliko puta odgađana, a kada će biti održana još nije poznato.  

Rasprodaja

1. kolo Sloboda - Rudar Prijedor 1:0 (Ramić 80)

7. kolo Tuzla siti - Rudar Prijedor 3:2 (Mehanović 89)

16. kolo: Rudar Prijedor - Željezničar 2:2 (Bekrić 90+5)

18. kolo Rudar Prijedor - Tuzla siti 0:1 (Krpić 90+3)

21. kolo Rudar Prijedor - Leotar 1:2 (Govedarica 87, Čičba 90)

24. kolo Rudar Prijedor - Borac 2:2 (Begić 90+4)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana