Рударско срећно не важи за “рударе”

Дарко Пашагић
Рударско срећно не важи за “рударе”

ПРИЈЕДОР - Да се фудбалске утакмице којим случајем играју 80, а 90 минута плус судијска надокнада играчи Рудар Приједора претпосљедњих девет премијерлигашких кола били би у златној средини, а не на посљедњој позицији.

По тој табели која званично никада неће угледати свјетлост дана имали би 27 бодова, баш као и Вележ, али би због нешто слабије гол разлике били иза “рођених” на осмој позицији, са чак седам бодова више од Посушја, осам од Радника и девет од Леотара и потпуно мирно би ушли у сам финиш сезоне.

Готово невјероватно звучи да су Приједорчани на чак шест досадашњих мечева у самом финишу остајали без бода, два или чак три, а срећа је уз њих у тим тренуцима била само једном и то у другом колу када су у 89. минуту голом Жезефа Амое на свом терену стигли до бода у дуелу са Широким Бријегом.

Оно што је још трагичније четири кобне завршнице десиле су се пред домаћом публиком на Градском стадиону у Приједору, гдје су остали без осам бодова, а без преостала два у “граду соли” гдје су једном против Слободе, а једном Тузла ситија примили голове у посљедњим тренуцима. Очигледно је да рударско срећно не важи у случају приједорских “рудара”.

На неки начин може се рећи да је ово проклетство почело са првим стратегом у сезони, хрватским стручњаком Никицом Миленковићем, кулминирало са његовим насљедником Марком Тешићем, а изгледа да се наставило и са Срђаном Марјановићем. Ипак, сигурно највећи трагичар је Тешић који је заредом у три од четири домаће утакмице остао без шест бодова.

Шта је посриједи, да ли недостатак среће, деконцентрација фудбалера у одлучујућим тренуцима или нешто треће покушао је објаснити садашњи кормилар Марјановић.

- Срећа мора да се заслужи, а ми је једноставно нисмо заслужили. Да би је имао морају све ствари у клубу бити посложене, а не само да практично сами на цједилу буду остављени играчи и стручни штаб. Можда нам се све ово врати када Рудар Приједор буде нормално функционисао у свим сегментима, прије свега мислим на Управу клуба - нагласио је Марјановић, алудирајући на чињеницу да је Скупштина клуба већ неколико пута одгађана, а када ће бити одржана још није познато.  

Распродаја

1. коло Слобода - Рудар Приједор 1:0 (Рамић 80)

7. коло Тузла сити - Рудар Приједор 3:2 (Механовић 89)

16. коло: Рудар Приједор - Жељезничар 2:2 (Бекрић 90+5)

18. коло Рудар Приједор - Тузла сити 0:1 (Крпић 90+3)

21. коло Рудар Приједор - Леотар 1:2 (Говедарица 87, Чичба 90)

24. коло Рудар Приједор - Борац 2:2 (Бегић 90+4)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана