Rudar ne zna sa Čelikom

Nenad Đerić
Rudar ne zna sa Čelikom

Prijedor - Fudbaleri Rudar Prijedora odigrali su 1:1 protiv Čelika iz Zenice na svom terenu u 21. kolu Premijer lige BiH i tako su ostali u opasnoj zoni za ispadanje.

Bili su Prijedorčani u teškoj situaciji, jer su imali gol zaostatka nakon pogotka Alena Dedića, kojeg je odbrana domaćih potpuno zaboravila u 36. minutu, ali i zbog igrača manje jer je kapiten Miroslav Mikić dobio crveni karton u 43. minutu.

Ipak, na startu drugog poluvremena Nebojša Pejić je iz slobodnog udarca uputio oštar centaršut, a Dragoslav Stakić uspio je da zatrese mrežu Adija Adilovića i donese vrijedan bod Rudaru u borbi za opstanak.

Bio je Rudar do kraja utakmice na velikim iskušenjima. U sudijskoj nadoknadi vremena Emir Jusić glavom je pogodio stativu Rudara, na loptu je natrčao Dedić čiji je udarac najbolji akter susreta Lazar Vulić izbio sa gol linije. Prijedorčani su sada u teškoj situaciji jer im je Travnik, koji se nalazi u zoni ispadanja, prišao na samo dva boda. Rudar ni nakon deset utakmica u Premijer ligi nije uspio da savlada Zeničane. Zanimljivo je da su peti put remizirali na svom terenu, a čak četvrti rezultatom 1:1.

- Čestitao bih svojim igračima jer su se sa igračem manje uspjeli "vratiti" i ravnopravno se nositi sve do posljednjih 15 minuta, kada su se opustili. Srećom, to Čelik nije iskoristio. Možemo da žalimo za tri velike prilike u prvom poluvremenu - istakao trener Rudara Gorazd Mihajlov.

Pozdrav Japancima

Na utakmici u Prijedoru boravila je i TV-ekipa iz Japana, s obzirom da su od ove zime dva igrača iz ove zemlje postali članovi Rudara. Oni su snimili kadrove sa terena i na tribinama, a bili su burno pozdravljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana