Premijer liga BiH: Borac preko Tuzlaka do “kote dva”

Dejan Marić
Premijer liga BiH: Borac preko Tuzlaka do “kote dva”

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u osmom kolu Premijer lige BiH pobijedili su Tuzla siti sa 2:0, te tako preuzeli drugo mjesto elite.

Banjalučani su na taj način prekinuli neugodnu seriju od tri poraza tokom koje su poklekli protiv Ljubića, Sarajeva i Rio Avea.

Utakmica je počela penalom za goste već u drugom minutu. Odgovornost je preuzeo Vojo Ubiparip i - promašio. Tačnije, “pročitao” ga je sjajni Bojan Pavlović, koji se bacio u svoju lijevu stranu i odličnom intervencijom spriječio Tuzlake da povedu.

Svega nekoliko trenutaka kasnije domaćin je imao odličnu priliku. Bila je to brza akcija po lijevom boku, Almedin Ziljkić je sve dobro uradio, šutirao i uzdrmao prečku.

Mel je potom ušao u mirniju fazu. Učenici Vlade Jagodića bili su za nijansu bolji tim, međutim, iz nekoliko solidnih šansi nisu uspjeli da zatresu mrežu pa se na odmor otišlo sa početnih 0:0.

U nastavku je viđena ista situacija na terenu. Borac je diktirao tempo i imao više od igre, a trijumf je ovjerio u razmaku od pet minuta. Prvo je Vladan Danilović u 73. minutu sa dvadesetak metara šutirao, lopta je zakačila jednog igrača gostiju i odsjela u mreži. Nedugo potom Almedin Ziljkić je efektnim pogotkom stavio tačku na i.

“Crveno-plavi” u devetoj rundi društva najboljih gostuju kod Olimpika. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana