Otvoreno Prvenstvo Srpske u džudou za juniore i pionire

Srna
Otvoreno Prvenstvo Srpske u džudou za juniore i pionire

PALE - Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović otvorila je danas na Palama Prvenstvo Republike Srpske u džudou za juniore i pionire na kojem učestvuje 250 takmičara.

Davidovićeva je u obraćanju na otvaranju napomenula kako zbog epidemiomološe situacije gotovo godinu i po dana nije bilo sportskih dešavanja, ali ni svega ostalog na šta je društvo naviklo.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je ovo jedno od masovnijih takmičenja kada je riječ o broju učesnika zato što je popustila pandemija virusa korona.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da se sport vraća na velika vrata i naglasio da je džudo jedan od značajnijih borilačkih sportova, a da tehnički organizator Džudo klub “Romanija” dovoljno sposoban da organizuje ovakvu vrstu takmičenja.

Trener i sportski direktor Džudo kluba “Romanija” sa Pala Dražen Subotić rekao je da na Prvenstvu učestvuje 250 takmičara, te da je to ujedno i kvalifikacija za prvenstvo BiH koje će biti održano u Laktašima 29. juna.

Organizator je Džudo klub “Romanija” sa Pala, u saradnji sa Džudo savezom Republike Srpske.

Prvenstvo se održava u Sportskoj dvorani “Peki”, a učestvuje tridesetak klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana