Odbojkaši Borca upozorili na tešku situaciju: Na parketu odlični, kasa i dalje prazna

Siniša Kotaraš
Odbojkaši Borca upozorili na tešku situaciju: Na parketu odlični, kasa i dalje prazna

BANjALUKA - Odbojkaši banjalučkog Borca sezonu su završili u polufinalu plej-ofa u kojem su u obje utakmice poraženi od ekipe Domaljevca, ali je uprava kluba taj plasman ocijenila kao uspješan.

Međutim, ono što čelnike kluba posebno zabrinjava jeste krajnje teška i neizvjesna finansijska situacija zbog koje je upravo završena sezona krajnjim naporima odigrana do kraja. Klub i dalje ima dugovanja prema igračima, a mnogobrojna obećanja i dalje stoje neispunjena.

- Generalno, situacija u klubu je i dalje nepromijenjena, tačnije veoma teška. Od momenta kada smo se posljednji put obratili javnosti, pomogli su nam samo predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i Ministarstvo porodice, omladine i sporta kojima zahvaljujem na podršci. Uz njihovu i pomoć prijatelja kluba koji nas, srećom, nisu napustili uspjeli smo da sa uspjehom završimo sezonu - istakao je predsjednik kluba Aleksandar Dakić.

Trener ekipe Mišo Marjanović istakao da je ekipa, uprkos svim problemima, ostvarila sjajne rezultate.

- Osim ispadanja na startu takmičenja u Kupu, i to u momentu kada nismo bili kompletni, možemo da budemo prezadovoljni postignutim rezultatima. Na kraju prvog dijela prvenstva osvojili smo šesto mjesto, potom u plej-ofu eliminisali sarajevsku Bosnu, ekipu koja je i po imenima i po budžetu daleko ispred nas, a zaustavljeni tek u polufinalu od Domaljevca. Ako znamo sve probleme sa kojima smo se susretali, pogotovo one finansijske, kao i da smo na polusezoni ostali bez dva važna igrača, onda zaista moramo da budemo prezadovoljni. Uz to, i naša juniorska ekipa je izborila plasman na finalni turnir za prvaka RS preko kojeg želimo da odemo ina završnicu prvenstva BiH. Rezultati su odlični, a svi se nadamo da će se i finansijska situacija popraviti te da će nadležni organi znati da cijene i naš rad i postignute rezultate - poručio je Marjanović i dodao da su za ostanak u vrhu potrebna četiri kvalitetna pojačanja.

Jedan od najboljih igrača Borca Marko Kljajić poručio je da je ekipa bila složna kada je bilo najpotrebnije, te da se nada da će naredna sezona biti mnogo uspješnija.

- Izvukli smo sezonu bez trzavica, samo mi znamo kako nam je bilo. Sada se nadamo da će svi ti problemi biti riješeni kako bi se mogli skoncentrisati na narednu sezonu. Očekujemo igračka pojačanja, a istovremeno se nadamo kako će situacija u klubu biti mnogo stabilnija. Ove godine smo izborili polufinale plej-ofa, a naredne želimo da odemo stepenik više - istakao je Kljajić.

Grad razočarao

Prvi čovjek Borca posebno je naglasio da su svi u klubu posebno razočarani odnosom gradske uprave.

- Još 8. marta smo tražili sastanak u gradskoj upravi, ali on do danas nije održan. Mislili smo da je problem u tome što budžet nije bio usvojen, ali sada vidim da to nije razlog, jer nam se još niko nije javio. Polako dolazi i treći kvartal, a klubovi još nisu dobili ni marku za ovu godinu. Želimo da napredujemo, trošimo zaista minimalna sredstva pa i na ovaj način pozivamo zainteresovane sponzore. Prvi cilj nam je, svakako, da zatvorimo trenutna dugovanja - istakao je Aleksandar Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana