Nemanja Nikolić jedan od junaka pobjede Borca protiv Zlatibora: Energijom da srušimo MZT

Milan Zubović
Nemanja Nikolić jedan od junaka pobjede Borca protiv Zlatibora: Energijom da srušimo MZT

ZLATIBOR - Posljednju utakmicu u balonu Druge ABA lige košarkaši Borca odigraće večeras od 17 časova protiv MZT-a, a trijumf nad Zlatiborom u trećem kolu znatno je popravio samopouzdanje Banjalučana koji su sezonu otvorili sa pet poraza na različitim frontovima.

Predvođeni Nikolom Tanaskovićem i Nemanjom Nikolićem “crveno-plavi” su pregazili Zlatibor i bilo je to najbolje izdanje izabranika trenera Marka Šćekića kojem je, takođe, pao kamen sa srca jer su do sada uglavnom gubili svojim greškama i brzopletošću. Za razliku od susreta prvog kola Druge ABA lige protiv Sparsa košarkaši Borca bili su veoma agresivni u odbrani i nisu dozvolili domaćinu da se razigra, već su kontrolisali igru i rezultat tokom svih 40 minuta. Bila je to najbolja utakmica Banjalučana koja je pokazala da imaju kvalitet te da se mogu nositi sa ekipama iz drugog razreda regionalnog takmičenja u koje su posljednji ušli nakon dobijanja specijalne pozivnice.

- Konačno je pročepilo i odigrali smo savršenu partiju - riječi su Nemanje Nikolića koji je susret završio sa 17 poena, devet asistencija i četiri skoka za indeks korisnosti 27.

- Znali smo da imamo kvalitet na papiru kojeg smo potvrdili u ovom meču. Bili smo agresivni i sa mnogo energije krenuli u susret čime smo sasjekli igru Zlatibora te nametnuli svoj ritam. Konačno smo se probudili, zaigrali odličnu odbranu iz koje je sve polazilo, tako da je ovo samo pokazatelj kako treba da igramo dalje. Borili smo se i do sada, ali to nije bilo na očekivanom nivou. Bilo je nekih objektivnih razloga zašto nismo pobjeđivali do sada, a jedan od njih je povreda Draška Kneževića kao i promjene u igračkom kadru odnosno pojačanja kojima treba vremena da se upoznaju i uigraju. Džon Dejvis nam mnogo znači i sa njim smo dobili sigurnost u prenošenju lopte, kreaciju u napadu, poene... Potpuno smo zasluženo slavili i to nam daje samopouzdanje nakon 0-4 na startu, kada nam, ruku na srce kao novajlijama u Ligi BiH, ni raspored nije išao naruku -  rekao je Nikolić.

MZT je nekoliko sezona bio član elitnog razreda ABA lige tako da će biti veoma teško doći do nove pobjede. Ekipa iz Skoplja ima dvije pobjede (Široki, Sutjeska) i poraz (Podgorica) do sada.

- Protiv MZT-a moramo da potvrdimo pobjedu iz prošlog kola. To će biti najveće iskušenje za nas jer Makedonci imaju veoma kvalitetan tim, ali smo se spremili za njih. Ako uđemo sa istom energijom kao protiv Zlatibora možemo se nadati trijumfu mada već vidim da će biti velika borba - istakao je Nikolić.

Poslije ove utakmice Borac neće imati utakmicu dvadesetak dana, jer idućeg vikenda neće igrati protiv Čapljine čiji su igrači i dalje u izolaciji nakon što je nekoliko igrača bilo zaraženo virusom korona. Iduće sedmice na rasporedu je pauza u Ligi BiH zbog odigravanja kvalifikacionih utakmica za Evropsko prvenstvo.

Gegić

Spars je poražen od Studentskog centra sa 77:78, a Amar Gegić imao je priliku da izbori produžetak, ali je bio neprecizan prilikom trećeg slobodnog bacanja. Tako nije krunisao svoj odličnu partiju sa 22 poena, deset skokova i osam asistencija za indeks korisnosti 39.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana