Nagrada za mladu šampionku u atletici Emu Kovač

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za dvanaestogodišnju šampionku u atletici Emu Kovač iz kluba "Akademac" i uručio joj nagradu od 500 KM.

"Ono što je Ema Kovač postigla za kratko vrijeme sigurno je dobra preporuka za bavljenje atletikom, a Bijeljinu je predstavila u najboljem svjetlu širom regiona", istakao je Mićić.

Od jula, kada je organizovanje takmičenja ponovo dopušteno, Kovačeva je donijela odličja sa svih šest održanih takmičenja na nivou Republike Srpske i BiH.

"Takmičila sam se sa vršnjacima, ali i u kategoriji sa tri i pet godina starijim učesnicima, u disciplinama na 600 i 800 metara, a uskoro učestvujem na državnom takmičenju u krosu na stazi od dva kilometra i nadam se tituli prvaka", rekla je mlada bijeljinska atletičarka.

Kovačeva je šampion Republike Srpske u svim disciplinama u kojima se takmiči i proglašena je za najbolju atletičarku Atletskog Saveza Republike Srpske u svojoj uzrasnoj kategoriji, što smatra svojim najvećim uspjehom, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Talenat mlade atletičarke zapažen je i u Srbiji, zbog čega je pozvana da učestvuje na Kampu najperspektivnijih atletskih nada Srbije koji je održan na Kopaoniku od 20. do 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana