Modričanin Žarko Jovanović pobjednik maratona "Stazama Branka Ćopića"

Srna
Modričanin Žarko Jovanović pobjednik maratona "Stazama Branka Ćopića"

NOVI GRAD - Žarko Jovanović iz Modriče, član Atletskog kluba "Doboj", pobjednik je 10. maratona "Stazama Branka Ćopića".

Jovanović je stazu od 42,1 kilometra, od Hašana, rodnog mjesta književnika Branka Ćopića, u opštini Krupa na Uni, do Novog Grada pretrčao za dva časa 49 minuta i petnaest sekundi, što je i najbolje vrijeme ovog maratona.

Drugi je Nenad Škorić sa vremenom 3:21:14, a treći Denis Džajić sa vremenom 3:33:24.

U maratonskoj trci danas su učestvovale dvije žene Radana Bursać i Gordana Maksimović, koje su stazu istrčale za četiri časa 46 minuta i dvije sekunde.

U polumaratonu na 21,1 kilometar najbrži u muškoj konkurenciji bio je Davor Vidović iz Banjaluke sa vremenom 1:21:14, drugi je bio Sanel Kurtagić sa vremenom 1:22:21, a treći Dušan Broćeta sa vremenom 1:23:08.

Dragana Roljić iz Banjaluke bila je najbolja u ženskoj konkurenciji u polumaratonskoj trci koja je stazu istrčala za jedan čas 48 minuta i 15 sekundi.

Druga je bila Jelena Nikolić sa vremenom 1:54:18, a treća Ana Andrić, čije je vrijeme bilo 2:11:01.

U Trci građana najbrži je bio Boriša Lukač iz Banjaluke, koji je pet kilometara pretrčao za 18 minuta i 39 sekundi, drugi je Sergej Bursać sa vremenom 24:50 i treći Miloš Stojnić sa vremenom 24:54, obojica iz Novog Grada.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Elena Mačak sa vremenom 26:28, druga je Danijela Todić 27:31, a treća Katja Maran 30:06, sve iz Novog Grada.

Stoti maraton danas je istrčao šezdesetsedmogodišnji Marinko Knežević, koji živi u Pančevu, a rođen je u Bosanskoj Krupi.

Knežević je rekao da je 2014. godine prvi put učestvovao na ovoj manifestaciji, te da mu je drago da je upravo ovdje istrčao 100. maraton.

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Dado Džinić naveo je da su pripreme trajale tri mjeseca, te da su loše vremenske prilike umanjile broj učesnika.

Džinić je napomenuo da je maraton trčao 21 učesnik, a polumaraton 53, dok je u Trci građana bilo 50 učesnika.

Maraton je počeo jutros u Hašanima, gdje je učesnike pozdravio načelnik opštine Mladen Kljajić.

Na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu manifestaciju je otvorio načelnik opštine Miroslav Drljača.

Maraton "Stazama Branka Ćopića" organizuje opština Novi Grad, tehnički organizator je Atletski klub "Sloboda", a u organizaciju je uključena i opština Krupa na Uni kao i javna i privatna preduzeća iz Novog Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana