Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Pravimo previše dječjih grešaka

Dušan Repija
Mirko Mikić, trener rukometaša Borca: Pravimo previše dječjih grešaka

BEOGRAD - Rukometaši Borca doživjeli su dva tijesna poraza od Crvene zvezde (23:24, 29:32) u kontrolnim utakmicama, a trener Mirko Mikić uglavnom je zadovoljan viđenim iako priznaje da je očekivao malo manje grešaka u polukontri.

Njegov mladi tim uglavnom se dobro suprotstavio Beograđanima koji će u novoj sezoni imati mnogo veće ambicije. Nekadašnji trener Borca Ratko Đurković formirao je prilično iskusan tim sa šampionskim aspiracijama, pa gledajući rezultate šampion BiH nije loše prošao. 

- Ne mogu da se otmem utisku da smo prvi meč mogli dobiti. Nije to ni bitno u pripremnom periodu, mnogo mi je važnije što smo odlično trčali i u odnosu na minula tri testa popravili igru u odbrani. Dijelom je to zbog povratka Vlade Draganića i Nikole Malivojevića, ali i sjajne partije Slađana Subotića na golu - rekao je Mikić.

Ono što ga zabrinjava jesu tehničke greške kojih je bilo više od 20 u 120 minuta borbe sa “crveno-bijelima”.

- Veliku većinu pogodaka postigli smo iz polukontri, ali smo isto tako napravili previše dječjih grešaka. Jesmo mladi, ali moramo da razmišljamo zrelije. Trudićemo se da to popravimo do TV turnira u Doboju, a naročito do početka nove sezone - naglasio je Mikić.

Ono što ga je posebno izbacilo iz takta jeste ponašanje tokom drugog meča.

- Nije se desilo ništa strašno, ali jeste ono što ne volimo i što igrači koji nose dres Borca ne smiju da rade. Raspravićemo to već na prvom treningu u Banjaluci i siguran sam da se tako nešto više neće ponoviti - naglasio je mladi stručnjak.

Do početka sezone ostale su još malo više od tri sedmice, pa ima dovoljno vremena da se sve stvari dovedu na optimalan nivo. Idući testovi su na turniru u Doboju gdje će Borac odmjeriti snage sa Vojvodinom, Celjem i Al Ahlijem, a kasnije odigrati još jedan meč za konačan plasman.

- Sigurno su to jaki rivali, ali kao i do sada nećemo da gledamo rivale, nego nas i našu igru. Kao što sam već rekao moramo da budemo dosta mirniji i pažljiviji u nekim situacijama, naročito kada igramo u tranziciji i imamo igrača više - zaključio je Mikić.

Skraćena rotacija

Uvodni pripremni mečevi pokazali su da će Borcu mnogo nedostajati Marko Lukić i Luka Knežević koji su nažalost izgubljeni na duži period.

- Evidentno je da ­nam je skraćena rotacija na bekovskim pozicijama i da ćemo tu imati najviše problema. Momci koji su tu kao i ovi najmlađi u prvom timu moraće da daju veći doprinos, a ja vjerujem da hoće i da mogu - naglasio je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana