Međunarodni džudo turnir u Prnjavoru okupio oko 400 takmičara iz šest zemalja

Srna
Međunarodni džudo turnir u Prnjavoru okupio oko 400 takmičara iz šest zemalja

PRNjAVOR- Na 11. Međunarodnom džudo festivalu "Mala Evropa" u Prnjavoru učestvuje oko 400 takmičara iz Republike Srpske, FBiH, Srbije, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Moldavije.

Domaćin turnira je Džudo klub "Soko - M", čiji je predsjednik Živko Milijaš rekao Srni da su zadovoljni odzivom klubova, ali i da im je žao što ove godine u Prnjavor nisu došli njihovi prijatelji iz Ukrajine, Rusije i Crne Gore.

Milijaš napominje da su sadašnje okolnosti takve da nisu mogli doći i izrazio očekivanje da će dogodine ponovo biti na ovom internacionalnom kampu i takmičenju koje se nalazi u evropskom kalendaru.

Na današnjem takmičenje u Prnjavoru, između ostalih, učestvuju članovi Džudo kluba /DžK/ "Apolon" iz Maribora, predvođeni trenerom Mariom Rudlom.

Rudl je u izjavi Srni rekao da je prvi put u Prnjavoru i da je zadovoljan organizacijom i prijemom.

-Trening kamp u protekla četiri dana je bio odličan, danas se ovdje takmiči 25 džudista iz Slovenije, ako bude sve u redu očekujemo plasman među prvih pet ekipa -kaže Rudl, koji je i selektor slovenačke džudo reprezentacije za kadete do 18 godina.

Međunarodno džudo takmičenje otvorio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je čestitao Džudo klubu "Soko - M" na organizaciji i uputio riječi zahvalnosti svim takmičarima koji su došli u Prnjavor.

-Uvjeren sam da će svi džudisti koji su u Prnjavoru boravili protekih desetak dana odavde ponijeti lijepe uspomene" -  rekao je Tomaš.

Kroz DžK "Soko - M" Prnjavor od osnivanja 1993. godine do danas prošlo je više od 1.000 dječaka i djevojčica različitih starosnih uzrasta. Trenutno aktivno trenira oko 100 djece uzrasta od sedam do 20 godina.

Klub će na predstojećem Svjetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu od 24. do 29. avgusta po prvi put u tri decenije postojanja imati svog predstavnika, šesnaestogodišnjeg Luku Suvajca, trostrukog prvaka BiH i višestrukog prvaka Republike Srpske.

Luka kaže da je to za njega čast i veliki uspjeh za koji je uložio mnogo truda i sati treniranja, ali da se na kraju isplatilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana