Marko Maksimović snimio stanje na “Policama”: Pozovi M radi rezultata

Dejan Kondić
Marko Maksimović snimio stanje na “Policama”: Pozovi M radi rezultata

TREBINjE - Ekipa Leotara kao posljednja na tabeli dočekala je reprezentativnu pauzu. Tim je u međuvremenu preuzeo Marko Maksimović, čovjek koji je sa banjalučkim Borcem osvojio titulu, sada ima delikatan zadatak – da spremi ekipu za bijeg sa dna.

Mladi stručnjak odradio je već nekoliko treninga sa ekipom, a posmatrao je i remi trebinjskog tima protiv Slobode (0:0). Za “Glas Srpske” je priznao da je zadovoljan izdanjem ekipe koju je preuzeo.

- Pripremao sam tim za duel sa Tuzlacima. Cilj je bio da probudimo ekipu. Može se reći da smo i uspjeli. Bili smo bliži pobjedi, ali na kraju možemo biti zadovoljni neriješenim rezultatom i činjenicom da smo prekinuli seriju poraza. Prvi utisak je da će biti dosta posla, veliki je izazov, ali nema predaje. Vjerujem u sebe, u svoj rad, saradnike i nadamo se najboljem, prije svega da izvučemo maksimum iz ekipe do polusezone - rekao je Maksimović.

Uprava Leotara vjeruje da je mladi banjalučki trener čovjek koji će napraviti željeni rezultat, a ni šefu struke tima iz Hercegovine ne manjka optimizma. Od svojih momaka traži rad, predanost i maksimalan fokus.

- Od svojih momaka očekujem da se ponašaju ovako kako su se ponašali protiv Slobode i da jako rade i onda sigurno ni “njegovo veličanstvo” rezultat neće izostati. Neozbiljno je da mi sa posljednjeg mjesta nekome prijetimo. Tu su sad i Haris Handžić, te Dejan Uzelac. Vidjećemo u kakvom su stanju, a uz “starosjedioce” definitivno da imamo materijala da se dignemo sa ove pozicije - zaključio je Maksimović.

Naredne četiri prvenstvene utakmice Leotar će odigrati na svom terenu, jer je na startu sezone mijenjao domaćinstvo. Na “Police” redom dolaze Željezničar, dobojska Sloga, šampion Zrinjski i Široki Brijeg. Maksimović smatra da je domaći teren velika šansa za bodovnu žetvu njegovog tima, ali i dodaje da neće biti nimalo lako u predstojećim mečevima.

- Pred nama je serija teških utakmica, ali spremamo jednu po jednu. Sada smo fokusirani na Željezničar. Nema velikih riječi i obećanja, idemo od utakmice do utakmice. Isto kako će nama ovo biti teški dueli, vjerujte da neće biti lako ni našim rivalima ovdje - poručio je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana