Laktaši počeli pripreme za novu sezonu: Ciljaju gornji dio tabele

Darko Pašagić
Laktaši počeli pripreme za novu sezonu: Ciljaju gornji dio tabele

LAKTAŠI - Sa velikim ambicijama pripreme za novu sezonu počeo je povratnik u prvoligaško društvo Srpske, Laktaši, a po riječima direktora kluba iz najmlađeg grada u Republici Igora Radeljića cilj je da se bude u gornjem dijelu tabele.

Laktaši su u prošloj sezoni superiorno osvojili prvo mjesto u Drugoj ligi, grupa zapad i sada žele da nastave u istom ritmu. U klub je za sada stiglo pet pojačanja: Bojan Marković, Dejan Bosančić, David Vuković, Milan Savanović i Ognjen Škorić, a isto toliko igrača je otišlo: Đorđe Jović, Davor Telić Stefan Trivan, Stefan Stojičić i Saša Erceg.

- Ekipa se značajno pojačala u dogovoru sa upravom, predsjednikom kluba i trenerom. Popunili smo deficitarna mjesta u timu i očekujemo da imamo kvalitetan roster. U fudbalu nema starih zasluga, nema emocija. Momci koji su nas napustili nisu mogli odgovoriti obavezama u Prvoj ligi, kvalitetnijem takmičenju. Morali smo se pojačati u skladu sa ambicijama kluba - rekao je Radeljić.

Direktor kluba upoznao je igrače i sa ambicijama.

- Cilj nam je da idemo korak po korak, kolo po kolo, baš kao u Drugoj ligi. Očekujemo podršku privrednika iz Laktaša, navijača, kvalitetan rad igrača i stručnog štaba i klub u vrhu tabele - dodao je Radeljić.

Na prvom okupljanju šefu stručnog štaba Miljanu Bajiću javila su se 22 fudbalera.

- Imamo ozbiljan zadatak pred sobom, novi smo u prvoligaškom društvu, želimo da igramo bitnu ulogu u fudbalu Republike Srpske. Želim da zahvalim igračima koji nisu više tu sa nama, koji iz privatnih obaveza nisu mogli biti tu. Uspjeli smo se pojačati, a u cilju je da dovedemo još dvojicu novajlija. Uz većinu igrača što smo sačuvali iz prošle sezone vjerujem da ćemo igrati zapaženu ulogu - rekao je Bajić.

Njegova želja je da se klub stabilizuje i uz maksimalnu ozbiljnost ostvare ciljeve.

- Želimo biti prepoznatljivi, uz naše navijače koji nas prate dugo vremena i da nam domaći teren bude oslonac. Novi smo, treba sve ozbiljnije shvatiti, veći rang takmičenja, veći nivo svega. Nadam se da ćemo biti uspješni - naglasio je Bajić i dodao da će kompletne pripreme biti obavljene u Laktašima i okolnim terenima u Župi, Jaružanima i Aleksandrovcu.

Kontrolne utakmice

Stručni štab Laktaša na čelu sa Miljanom Bajićem za sada je dogovorio četiri kontrolne utakmice.

- Prvi protivnik u subotu, 9. jula biće nam novi premijerligaš Sloga iz Doboja. Potom smo dogovorili susrete protiv Kozare 16. jula, Tekstilca 23. jula i generalnu probu protiv Krupe 29. jula. Pošto se sve ove utakmice igraju vikendom pokušaćemo da ubacimo još jednog protivnika u jednu od srijeda - naglasio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana