Kraj sezone za Volera

Milan Zubović
Kraj sezone za Volera

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee Antabija Voler operisao je Ahilovu tetivu, čime je za njega sezona praktično završena, jer će oporavak potrajati nekoliko mjeseci, a tridesetdvogodišnjem Amerikancu i nastavak karijere je pod znakom pitanja.

Voler se povrijedio tokom prve četvrtine na utakmici 14. kola ABA lige protiv Mege u Beogradu kada je prilikom jednog šuta nezgodno doskočio, potom pao na parket i nakon toga više se nije vraćao u igru. Nadali su se u taboru Aleksandrovčana da je u pitanju distorzija zgloba ili istegnuće ligamenata, ali najcrnje slutnje su se obistinile, što je zadalo nove glavobolje treneru Draganu Bajiću na dan utakmice protiv Limoža u petom kolu Lige šampiona. Tako su nastavljene muke sa povredama ove sezone jer su van stroja jedno vrijeme bili Dalibor Ilić, Entoni Klemons, Nikola Jovanović, Džeki Karmajkl i Milan Vulić, mada nikoga od njih nije zadesila jedna od najtežih sportskih povreda.

Igokea ove sezone odlično igra na oba fronta i jasno je da će uprava morati potražiti zamjenu za Volera, jer je evidentno da bez kvalitetnog igrača u rotaciji neće moći zadržati nivo prikazanih igara. Istekao je prelazni rok za igrače koji su prvi dio sezone odigrali u nekom timu ABA lige, tako da će se rukovodstvo kluba morati okrenuti ka angažmanu igrača iz inostranstva. Za sada nema naznaka ko bi to mogao da bude, a i ponuda na tržištu je slaba. Do kraja ABA lige ostalo je još 12 kola i eventualni nastup u plej-ofu, a u Ligi šampiona još jedno i potencijalni nastup u Ligi šampiona.

Amerikanac koji pokriva poziciju beka šutera, a po potrebi i organizator igre, stigao je u ekipu pred početak ove sezone iz Mornara i bio veoma bitan djelić mozaika koji je sastavio Bajić. Odigrao je 12 utakmica u regionalnom takmičenju i prosječno bilježio 8,3 poena, 2,4 skoka i 0,7 asistencija za 18,7 minuta na parketu. U Ligi šampiona odigrao je četiri duela i prosječno bilježio sedam poena, 1,5 skokova i 1,3 asistencije tokom 23,6 minuta u igri. Ranije je branio boje Oburna, Burse, Gazijantepa, Manise, Prištine, Prizrena i Varezea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana