Kovač: Pale nam pružaju odlične uslove za pripreme

Srna
Kovač: Pale nam pružaju odlične uslove za pripreme

PALE- Odbojkaška reprezentacija Srbije odradila je bazične pripreme na Palama za predstojeće Evropsko prvenstvo na kojem će braniti titulu.

Reprezentativaci Srbije, njih 25, predvođeni selektorom Slobodanom Kovačem proteklih 14 dana radili su naporno u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

Kovač je rekao Srni da su se srpski odbojkaši već četvrti put u Palama pripremali za velika takmičenja, jer su ovdje odlični uslovi i domaćini im daju veliku podršku i ogromnu pozitivnu energiju da naprave što bolji rezultat.

On ističe da su Pale srećno i talično mjesto odakle nose fantastične utiske i sjećanja.

-Maksimalno smo iskoristili odlične uslove za fizičke pripreme. Radili smo požrtovano i efikasno kako bi napravili bazu u fizičkom i tehničkom smislu. Kombinovali smo rad u teretani, trčanje na stadionu i rad sa loptom u dvorani - naveo je Kovač.

On je istakao da je važno da igrači u takmičenje uđu što spremniji i zdraviji, jer kada je ekipa kompletna onda se može očekivati medalja, što je Srbiji uvijek i cilj.

Kapiten Nemanja Petrić rekao je da se svi reprezentativci Srbije u Palama osjećaju kao domaći, jer godinama dolaze na pripreme i uvijek se rado vraćaju.

-Srbiji su uvek visoke ambicije kada su u pitanju velika takmičenja. Aktuelni smo šampioni i uvek je teže odbraniti medalju nego osvojiti prvi put - rekao je Petrić za Srnu.

Reprezentativac Srbije Dražen Luburić izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom u Palama, navodeći da su na raspolaganju imali dvoranu 24 časa, što im mnogo znači jer nisu morali ograničavati treninge, dodavši da će ovdje i dalje dolaziti.

Odbojkaš Uroš Kovačević istakao je da reprezentacija Srbija ima kvalitet da odbrani titulu, te da su pripreme u Palama bile naporne i teške i da su radili na kondiciji.

Reprezentacija Srbije otputovala je juče za Beograd gdje će nastaviti pripreme, te odigrati prijateljske utakmice pred Evropsko prvenstvo koje će biti odigrano od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Prvi meč „A“ grupi u Krakovu odbojkaši Srbije odigraće protiv Belgije, 2. septembra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana