Košarkaška Liga šest BiH, četvrto kolo: Igokea bez greške, Leotar se budi

G.S.
Košarkaška Liga šest BiH, četvrto kolo: Igokea bez greške, Leotar se budi

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee ostali su jedini neporaženi tim nakon četiri kola Lige šest za prvaka BiH.

Aleksandrovčani su na svom parketu nadigrali nekada ljutog rivala Široki rezultatom 88:72 i potvrdili da su daleko ispred ostalih ekipa. Bio je to susret jedine dvije neporažene ekipe, a protekao je u dominaciji domaćeg tima, koji je vodio svih 40 minuta. Ove sezone neće biti igran plej-of, tako da ovaj trijumf dobija još više na značaju jer je izvjesno da će ova dva tima voditi veliku bitku za titulu.

Svi igrači Igokee, osim mladog Srđana Boškovića, upisali su poene, a najviše ih je postigao Dešon Stivens - 14, Dalibor Ilić imao je dabl-dabl sa 11 poena i deset skokova, dok je isti broj poena ubacio i kapiten Marko Jošilo. Već po običaju Luka Božić bio je prvo ime gostiju sa 22 poena.

- Ove sezone ušli smo veoma ozbiljno u Ligu šest jer se igra samo ligaški dio. Protiv Širokog smo pokazali kvalitet i kontrolisali utakmicu gotovo svih 40 minuta. Imali smo samo mali pad na početku treće četvrtine, kada su gosti napravili seriju 11:0 i smanjili rezultat. Međutim, brzo smo odgovorili, vratili svoju prepoznatljivu igru i ostvarili veoma važan trijumf. U prva četiri kola imamo maksimalan učinak, ali nema opuštanja u nastavku. Ove sezone šanse sve više dobijaju mladi igrači, tako da nosioci mogu malo da se odmore - rekao je plejmejker Igokee Darko Talić.

Prvu pobjedu konačno su upisali košarkaši Leotara, koji su u gostima nadigrali Spars rezultatom 71:66. Tako su Trebinjci prekinuli niz od tri poraza, a trijumf su izvojevali na težak način. Iako su vodili gotovo cijelo prvo poluvrijeme, desio se veliki pad u igri tokom treće četvrtine, pa je domaćin imao šest poena prednosti. Ipak, gosti su tada stisli u odbrani, napravili preokret i stigli do pobjede. Dejan Šakotić sa 16 poena bio je najefikasniji kod Leotara, dok je Nikola Jeftić dodao 12.

Svoju utakmicu četvrtog kola Borac je igrao sinoć protiv Slobode na svom terenu. Plasman: 1. Igokea 4-0, 2. Široki 3-1, 3. Spars 2-2, 4. Leotar 1-3, 5. Sloboda 1-2, 6. Borac 0-3. U petom kolu, koje je na rasporedu sredinom sedmice, sastaju se Leotar - Borac, Široki - Spars i Sloboda - Igokea.

Dva potpisa

Dva nova košarkaša stigla su u redove Igokee i oni će biti zalog za budućnost. Prvi od njih je potencijalni reprezentativac U-16 selekcije BiH Leon Duni Vasovic, koji dolazi iz jajačkog Vodopada, a rođen je 2007. godine. Ujedno, član juniorskog tima Aldin Mujezinović, koji je napunio 18 godina, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa klubom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana