Košarkaši Igokee još jedan ispit polažu na strani: U Split po novi brejk

Dejan Marić
Košarkaši Igokee još jedan ispit polažu na strani: U Split po novi brejk

SPLIT - Krka je uspješno arhivirana, na redu je Split, a epilog bi trebalo da bude isti.

Tome se, barem, nadaju košarkaši Igokee, koji u subotu od 19 časova gostuju kod Dalmatinaca, u utakmici četvrtog kola regionalne ABA lige.

Aleksandrovčani su “sporo” ušli u sezonu, otvorivši je ubjedljivim domaćim porazom od Mege. Trener Dragan Bajić tada je odgovornost preuzeo na sebe, poručivši da je tim platio ceh putovanja u Bugarsku, na kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, koji je trijumfalno odrađen.

I uistinu, nakon što su košarkaši “napunili baterije”, prvo su lako izašli na kraj sa Primorskom, a potom su na gostovanju kod Krke “iščupali” vrijedan trijumf. Sada “igosi” žele da naprave još jedan brejk na strani.

- Očekuje nas teška utakmica. Split je dobra ekipa koja igra odlično na domaćem terenu, a to je pokazala i protiv FMP-a. U meč moramo da uđemo sa velikom energijom i maksimalnom koncentracijom kako bismo na kraju slavili - jasan je centar Nikola Jovanović.

Da je Split sve samo ne lagan rival upozorio je i kormilar Dragan Bajić, pogotovo jer protivnik mnogo bolje igra na svom terenu.

- Poslije utakmice sa Krkom, u kojoj smo ostvarili važnu pobjedu, direktno smo otputovali za Split. Rival gleda svoju šansu na domaćem terenu da dobije što više utakmica, pa će tako i protiv nas pokušati da slavi. Tim je dosta dobro posložen i bez sumnje ima kvalitet. To je potvrdio i pobjedom nad neugodnom ekipom FMP-a, dok je u Ljubljani dvadesetak minuta bio ravnopravan protivnik Cedevita Olimpiji. Jasan je to pokazatelj da Split zaslužuje respekt i zato mi u utakmicu moramo da uđemo maksimalno ozbiljno - upozorio je Bajić.

Kormilar Igokee umor je označio kao jedan od ključnih problema njegovog sastava. Aleksandrovčani se nakon trijumfa u Novom Mestu nisu vraćali kući, nego su se “spustili” do Splita, u putovanju koje je trajalo šest sati.

- Pokušao sam da svoj tim koliko-toliko odmorim od utakmice s Krkom i od napornog puta. Bitno je da što odmorniji uđemo u utakmicu. Kada smo krenuli na ovaj put, rekao sam da želim i da ćemo pokušati da se kući vratimo sa dvije pobjede - optimista je Bajić.

Četvrta runda

U četvrtoj rundi ABA lige sastaju se, subota: Split - Igokea (19 časova), nedjelja: Mega - Crvena zvezda (12), Budućnost - FMP (17), Partizan - Cedevita Olimpija (18.45), ponedjeljak: Primorska - Zadar (18), Krka - Cibona (21), odgođen je meč Borac - Mornar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana