Jovo Lukić bio junak prve gostujuće pobjede Borca: Golovi mi mnogo znače

Darko Pašagić
Jovo Lukić bio junak prve gostujuće pobjede Borca: Golovi mi mnogo znače

BANjALUKA - Sada se mnogo lakše diše, istakao je napadač Borca Jovo Lukić, koji je sa dva postignuta gola bio jedan od najzaslužnijih za prvu gostujuću pobjedu Banjalučana u ovoj sezoni.

Izabranici Vlade Jagodića u devetom kolu m:tel Premijer lige savladali su na sarajevskoj “Otoci” Olimpik sa 4:1, što je bila prva pobjeda “crveno-plavih” poslije 11 godina na ovom stadionu. Ujedno, Banjalučani su prvi put od maja 2014. godine na jednom gostujućem terenu postigli četiri gola (tada su savladali Leotar na “Policama” sa 5:0). Prva dva gola bila su djelo mladog Lukića, a onda se dva puta u strijelce upisao i iskusni Goran Zakarić.

- Poslije šest sušnih prvenstvenih utakmica u mene se polako već počela uvlačiti nervoza, ali će mi sada kada sam postigao ova dva gola biti mnogo lakše u nastavku sezone - rekao je Lukić, koji je ovog ljeta iz Krupe došao na Gradski stadion.

Istakao je da je Borac u svim segmentima bio bolji od domaćina i da je ova prva gostujuća pobjeda čista kao suza.

- Od samog početka susreta zaigrali smo onako kako je od nas tražio trener Jagodić i bilo je pitanje trenutka kada ćemo stići do gola. Poslije vodećeg pogotka bilo je mnogo lakše igrati i zato ne treba nikog da čudi naša ubjedljiva pobjeda - nastavio je Lukić.

U prvih osam kola “crveno-plavi” su postigli čak 17 golova, ali je samo jedan bio djelo napadača i to onaj Lukića u drugom kolu protiv Slobode. Trener Borca je stalno isticao da je vrijeme da napadači prorade, ali i da se mora imati dosta strpljenja za njih, pogotovo za mladog Lukića.

- Sigurno mi je to puno značilo. Istina, postojao je pritisak, ali do sada je posao za nas napadače uspješno obavljao ostatak ekipe. Vjerujem da će se stvari promijeniti u narednim susretima - istakao je Lukić.

Ovom pobjedom ekipa iz Platonove je ostala na drugom mjestu, ali i pokazala da ima kvalitet da se umiješa u borbu za sam vrh, možda i titulu.

- Prevashodan nam je cilj da opet izborimo mjesto na evropskoj sceni i zato želimo da što dalje doguramo i u Kupu, a prva prepreka nam je već u srijedu federalni prvoligaš Travnik. Ne znam kome će stručni štab ukazati povjerenje, ali vjerujem da nećemo imati mnogo problema ako ozbiljno pristupimo meču - nastavio je Lukić.

U narednom kolu na Gradski stadion stiže Velež, a onda su na redu tri uzastopna gostovanja.

- Najvažnije je da savladamo Mostarce, a onda ćemo vidjeti šta dalje. Velež se do sada pokazao kao ekipa koja može konkurisati za veoma visok plasman, tako da bi nam bodovi u ovom meču imali višestruki značaj - dodao je Lukić.

Premijer liga

1. Sarajevo 8        6        2        0        18:8   20

2. Borac     9        6        0        3        21:11 18

3. Željezničar    7        5        0        2        10:3   15

4. Velež     9        4        3        2        13:11 15

5. Tuzla siti       8        4        1        3        11:9   13

6. Š. Brijeg        7        3        2        2        9:8     11

7. Sloboda 8        3        1        4        12:11 10

8. Zrinjski 6        3        1        2        4:3     10

9. Radnik   9        1        4        4        8:10   7

10. Krupa   8        2        1        5        6:12   7

11. Mladost        8        2        1        5        7:20   7

12. Olimpik        9        1        0        8        7:20   3

Lista strijelaca

6 golova: Tatar (Sarajevo),

5 golova: Mujezinović (Željezničar), Cvijanović (Velež),

4 gola: Vranješ, Zakarić, Ziljkić (Borac),

3 gola: Lukić (Borac), Jurilj (Široki Brijeg), Osmanović (Olimpik), S. Nikolić (Krupa), Husejinović (Sloboda), Mulić (Velež)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana