Istraga zbog vatrometa kod hotela u Mostaru u kojem su bili igrači Borca

GS
Istraga zbog vatrometa kod hotela u Mostaru u kojem su bili igrači Borca

MOSTAR - Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) potvrdilo je da je pokrenuta istraga o vatrometu tokom policijskog časa u noći između 29. na 30. Aprila, kao i interna kontrola zbog policijskog propusta, javio je portal „Bljesak.info“.

U Vukovarskoj ulici u Mostaru neko je vatrometom, pirotehnikom i bakljama, u blizini hotela gdje su odsjeli fudbaleri Borca iz Banjaluke, uoči utakmice s Veležom, navodno nastojao da ometa san banjalučkih igrača.

Policija je ranije objavila da niko nije prijavio ovaj izgred koji se dogodio u vrijeme policijskog sata pa se javnost zapitala kako je moguće da policijski službenici nisu vidjeli vatromet niti izvršioce.

-Nadležne službe u Upravi policija MUP-a HNK uradiće sve radnje i provjere koje nalaže zakon da bi se utvrdili mogući propusti odnosno pokrivanje i zataškavanje pomenutog događaja. Ako se utvrdi nesavjesno i neprofesionalno obavljanje policijskih zadataka kod pojedinih policijskih službenika, biće sankcionisani u skladu sa zakonskim postupcima - rečeno je ranije iz MUP-a HNK.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana