Goran Zelenika vodio Laktaše do pehara na drugoligaškom zapadu: Nema tajne, recept za titulu rad i samo rad

Dejan Marić
Goran Zelenika vodio Laktaše do pehara na drugoligaškom zapadu: Nema tajne, recept za titulu rad i samo rad

BANjALUKA - Prvi strijelac Laktaša Goran Zelenika tvrdi da iza titule na drugoligaškom zapadu stoje sati i sati mukotrpnog rada uz nesporan kvalitet igrača, stručnog štaba i svih klupskih struktura, te da su zajedničkim snagama korak po korak išli ka cilju.

Laktašani su u velikom stilu pokorili ligu ostavivši prvog pratioca Slobodu daleko iza sebe. Uoči završnih 180 minuta fudbala ta razlika iznosi velikih 13 bodova, a s obzirom na to da u nedjelju dočekuju Mrkonjićane, taj bodovni plus bi mogao da bude i uvećan.

Zelenika je, osvrćući se na impresivnih 28 rundi drugoligaškog karavana, pohvalio sve u klubu.

- Tajni nema. Recept je predan i mukotrpan rad. On, u kombinaciji sa kvalitetom naših igrača i stručnog štaba, te podrškom vodećih ljudi kluba nam je donio titulu. Nismo se zalijetali. Išli smo korak po korak i to je dalo rezultate - jasan je Zelenika.

Prema njegovim riječima, konačan uspjeh je i više nego zaslužen, ali do njega nije bilo lako doći. Laktašima je posao olakšala Sloboda, koja je napravila nekoliko neočekivanih kikseva i tako samu sebe izbacila iz šampionske trke.

- Sezona nije bila lagana. Tim iz Mrkonjić Grada nam je bio najveći rival. Posao nam je bio olakšan zbog nekih njegovih rezultata, ali vjerovatno ključan korak ka peharu smo napravili baš protiv Slobode. Savladali smo je na njenom terenu i od tada je sve bilo lakše - pojasnio je Zelenika.

Dvije najbolje ekipe lige u nedjelju će u Laktašima po drugi put ukrstiti koplja. Bez sumnje, biće to praznik fudbala.

- Tribine će biti pune, a rival motivisan da nas porazi. Iako se igra za prestiž, uzbuđenja neće izostati. Učinićemo sve što je u našoj moći da još jednom obradujemo svoje navijače - optimista je naš sagovornik.

Zelenika je u sezoni na izmaku 23 puta zatresao protivničku mrežu i zadovoljan je urađenim:

- Nije lako dati 23 gola. Fi­n je to broj i moram da budem zadovoljan. Vjerujem da sam ovim učinkom dosta pomogao klubu. Međutim, moji saigrači su imali veliki uticaj. Od njih sam dobijao prave lopte, a kad je tako, puno je lakše pogoditi metu.

Uoči završnih 180 minuta fudbala Zelenika je na “koti 23”, dok je prvi strijelac lige Ognjen Škorić iz Jedinstva dao 26 golova. Trka za najboljeg golgetera je sve, samo ne gotova.

- Ništa nije isključeno. Ako u preostala dva susreta na vrijeme “otključamo” mreže protivnika, možda i prestignem Škorića. Mada, ne zamaram se time. Bitna je jedino titula. Ako uspijem, biće super. Ako ne, opet ću biti prezadovoljan - zaključio je Zelenika.

Prva liga

Fudbaleri Laktaša uskoro će na zasluženi odmor, nakon kojeg će upaliti motore i početi pripreme za novi izazov, Prvu ligu.

- Liga će biti jako zanimljiva i teška. Više klubova će napasti plasman u Premijer ligu, a vjerujem da mi možemo biti zlatna sredina. Nije isključeno da napravimo i nešto više, ali uz dobre pripreme i nastavak kvalitetnog rada siguran sam da ćemo izbjeći borbu za opstanak - naglasio je Zelenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana