Golgeter Slobode Edin Kesić mirnu luku našao na “Mlakvama”: Prošli su me mladalački hirovi

Darko Pašagić
Golgeter Slobode Edin Kesić mirnu luku našao na “Mlakvama”: Prošli su me mladalački hirovi

NOVI GRAD - Sa 23 godine Edin Kesić već je promijenio deset klubova, ali kako je sam istakao, ljetošnji dolazak u redove Slobode iz Novog Grada je bio pun pogodak.

Igrač koji je karijeru započeo u Lokomotivi iz Brčkog za prvoligaša sa stadiona “Mlakve”, čiji je cilj titula i plasman u Premijer ligu, odigrao je 11 utakmica i devet puta zatresao protivničke mreže.

- Od početka karijere bio sam nemirnog duha, često sam sa manje i više uspjeha mijenjao klubove. Čini mi se da sam u Novom Gradu pronašao pravog sebe, što se vidi po mojim igrama i golovima. Ovdje mi je veoma lijepo, čini mi se da sam konačno sazrio u glavi kao fudbaler. Razmišljam samo o narednim utakmicama i nadam se da će se moja golgeterska serija nastaviti - rekao je Kesić koji se odlično snalazi na svim napadačkim pozicijama u timu.

Već sa 17 godina napustio je Lokomotivu iz Brčko, u kojoj je počeo karijer, i na preporuku Miljana Govedarice preselio se u Novi Sad, gdje je nastupao za ekipu Vojvodine do navršenih 19 godina. Zatim je igrao u Sloveniji, noseći dres Domžala i Celja, a onda se vratio u BiH, gdje je branio boje Zvijezde Gradačac, Viteza, Radnika iz Hadžića, brčanskog Jedinstva, te Alfa Modriče iz koje se ljetos preselio na “Mlakve”.

- Dolazak u Slobodu možda i nije bio planiran. Predsjednik Novograđana Mladen Bosančić je bio zainteresovan za moje usluge, ali sam se zbog problema sa želucem dugo premišljao da li da prihvatim ili ne. Nisam bio siguran ni da li ću moći kvalitetno odraditi pripreme. Na kraju sam pristao, za sada je sve kao iz bajke i nisam se pokajao - nastavio je Kesić koji ugovor sa Novograđanima ima do ljeta 2022. godine.

Mladi napadač je rekao da je dosta ekipa u Prvoj ligi podjednakog kvaliteta i da se praktično do samog kraja prvenstva neće znati ko će biti šampion.

- Od ekipa iz vrha tabele do sada nismo igrali samo sa dobojskom Slogom, a na mene je uz Krupu možda i najbolji utisak ostavila Zvijezda 09, koju smo savladali u prošlom kolu. Imaju mladu i poletnu ekipu, koja je veoma školovana i sigurno će mnogima pomrsiti račune. Iako u ovom trenutku imaju popriličan bodovni zaostatak, ne smiju se otpisati. Uz ove tri ekipe i, naravno, nas, ne smije se zaboraviti ni Sutjeska sa kojom se krug kandidata za titulu zatvara - dodao je na kraju Kesić koji je protiv tima iz etno-sela Stanišići postigao predivan gol iz slobodnog udarca sa više od 30 metara.

Danas sa Krupom

Fudbaleri Slobode danas od 14.30 časova u odgođenoj utakmici osmine finala Kupa Republike Srpske dočekuju Krupu, a Edin Kesić je naglasio da njegov tim u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobijedi.

- Krupa je dosadašnjim igrama u prvenstvu zaslužila poštovanje, ali ne vidim razloga da od njih strahujemo, pogotovo na “Mlakvama”. Očekujem dobru partiju i prolazak među osam najboljih - rekao je Kesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana