Fudbaleri Borca igraju meč sa B36 Toršavnom: U napad od prvog minuta

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca igraju meč sa B36 Toršavnom: U napad od prvog minuta

MODRIČA - Fudbaleri Borca i njihov šef stručnog štaba Nenad Lalatović vjeruju u uspjeh u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv B36 Toršavna (18 časova, stadion “Dr Milan Jelić” u Modriči).

Svi očekuju da premijerna utakmica u osmom izlasku Banjalučana na evropsku scenu biti uspješna i najavljuju da će od prvog minuta zaigrati napadački. Iako su “crveno-plavi” značajno izmijenili sastav, srpski stručnjak ne bježi od uloge favorita.

- Naravno da smo favoriti, ali u obzir mora da se uzme da mi izlazimo iz pripremnog perioda, gde smo odigrali samo četiri utakmice. Sigurno neće biti lako. Iako je pred nama ekipa sa Farskih ostrva, oni su izuzetno dobar tim, koji je 11 puta bio prvak svoje države i u vrhu je tamošnjeg fudbala. Malo golova primaju, imaju čvrstu odbranu i znaju da igraju na rezultat. Sigurno će pokušati da nas iznenade iz prekida. Snažni su, pogotovo u zadnjoj liniji - naglasio je Lalatović.

Najavio je ofanzivu od samog početka utakmice, što bi trebalo da znači da će na teren od prvog minuta Jovo Lukić i Momčilo Mrkaić.

- Igraćemo napadački i pokušaćemo što pre da postignemo pogodak. Žao mi je što ne igramo u Banjaluci, ali sam siguran da će Modriča biti dobar domaćin i da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta. Meni bi bilo jako drago da ostvarimo dobar rezultat, ali najviše me raduje dobra atmosfera unutar kluba i u svlačionici. Razmišljam samo o prolasku u drugo kolo. Najviše bih voleo da ne primimo gol, a da pobedimo - nastavio je Lalatović.

Stručni štab “crveno-plavih” je uradio analizu rivala i sigurno da najveća opasnost prijeti od Poljaka Mihalja Pržibilskog.

- Imaju veoma snažne igrače, opasni su u prekidima i imaju odlične bočne igrače. Njihov najjači deo tima je romb napred. Poljak dobro dolazi iz drugog plana i dobro napada prostor - dodao je Lalatović.

Kapiten Goran Zakarić je naveo da jedva čeka početak utakmice.

- Ono što je bitno svi jedva čekamo utakmicu. Treneri su donijeli nešto novo i biće to na dobrom nivou. Jesmo favoriti, ali to treba da pokažemo na terenu. Znamo njihove mane i vrline i mislim da će svaki pojedinac dati maksimum da ostvarimo dobar rezultat. Borac igra Evropu i biće puno naših navijača i to treba da iskoristimo - istakao je Zakarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana