Draško Knežević, kapiten košarkaša Borca pred novu sezonu: Ima materijala za dobru priču

Milan Zubović
Draško Knežević, kapiten košarkaša Borca pred novu sezonu: Ima materijala za dobru priču

BANjALUKA - Borac ima novi tim za iduću sezonu dok su ambicije ostale iste - što bolji rezultat u Drugoj ABA ligi kao i Ligi BiH.

Mnogo promjena u timu napravila je uprava zajedno sa trenerom Draganom Nikolićem i ostala su samo trojica igrača - kapiten Draško Knežević, Aljoša Janković i Nemanja Reljić dok je ostatak polako pristizao. U dosadašnjih šest kontrolnih utakmica upisana su četiri poraza, mada treba imati u vidu da su neki bili protiv daleko kvalitetnijih timova. Posljednja dva upisana su protiv Vojvodine i Vršca na turniru u Zemunu.

- Još se tražimo jer je ekipa skoro pa kompletno nova i samo smo nas trojica ostali tu.  Dosta smo podmlađeni u odnosu na prošlu sezonu dok nam je i budžet malo smanjen. Čeka nas teška borba, ali bez obzira na sve vjerujem da ima kvalitetnog materijala da se napravi dobra priča. Poraz u posljednje dvije utakmice došao je zbog loše igre u odbrani, odnosno slabo branjenog pik end popa što moramo da popravimo - istakao je Knežević.

Pored pomenute trojke u ekipu su stigli Stefan Kenić, Dušan Majstorović, Diante Boldvin, Džoš Kaningem, Đorđe Pažin, Njegoš Sikiraš, Vuk Bošković i Radoš Šešlija do su Boris Dragojević, Srđan Adamović te Siniša Šorak priključeni iz juniorskog pogona.

- Uklapanje ide dobro jer svi momci žele da rade što je najbitnije pa ćemo vremenom pohvatati konce u igri. Već sada vidim da smo pogodili sa Amerikancima i čini mi se da plejmejker Boldvin pravi razliku na terenu - kazao je Knežević.

Takmičenje u Drugoj ABA ligi i ove sezone biće kao prošle. Tokom prvog turnira na Zlatiboru koji počinje 10. oktobra igraće protiv Širokog i Podgorice.

- Igranje balon turnira pravo je rješenje i bolje je tako da igramo. Nas u prvom dijelu čekaju malo teži protivnici, bar na papiru, što nam ne ide u prilog dok se ne posložimo kako treba. Vjerujem da ćemo do početka takmičenja biti u mnogo boljoj formi nego su to pokazale posljednje utakmice - rekao je Knežević.

Turniri

Pet balon turnira biće odigrano tokom sezone. Prvi je na Zlatiboru od 10. do 14. oktobra (dva kola), drugi u Osijeku od 8. do 12. novembra (dva kola), treći u Sarajevu od 13. do 19. decembra (tri kola), četvrti u Banjaluci od 17. do 23. januara (tri kola), peti u Širokom Brijegu od 21. do 27. marta (tri kola). Prvih osam ekipa izboriće nastup u plej-ofu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana