Dragan Nikolić, trener košarkaša Borca: Počeli meč iz druge vremenske zone

Dejan Marić
Dragan Nikolić, trener košarkaša Borca: Počeli meč iz druge vremenske zone

SARAJEVO - Košarkaši Borca su u utakmici osmog kola Druge ABA lige savladali Helios (79:74), ali i navukli bijes svog trenera Dragana Nikolića, koji im je zamjerio slabo otvaranje meča i ogroman zaostatak već u prvoj četvrtini.

 

Banjalučani su, nakon više nego solidnih partija u drugom “mjehuru” regionalnog takmičenja odigranog u “Boriku”, u okršaj sa Slovencima ušli sa oreolom favorita. Uostalom, skor 4-3, naspram 1-6 rivala, je pokazivao da je kvalitet uistinu na strani Nikolićeve čete.

Pa ipak, uvodni minuti meča u sarajevskoj “Areni Hil” su pokazali nešto potpuno dijametralno. Nominalni gost je sjajno otvorio utakmicu i potpuno zagospodario parketom.

Na krilima Blaža Mahkovica i iskusnog Mihaila Sekulovića sastav iz Domžala je diktirao i tempo i, kako je vrijeme odmicalo, “bildao” prednost. Ništa u tim trenucima nije polazilo za rukom košarkašima Borca, koji su već u sedmom minutu imali 16 koševa zaostataka (6:22). Nedugo potom Nikolićevi učenici su uspjeli da se stabilizuju, ali nekoliko loših minuta u finišu drugog kvartala za posljedicu su imali 14 poena “minusa” na velikom odmoru.

A onda je na scenu nastupio Hejden Lesko. Američki “snajperisa” u trećoj dionici je preuzeo odgovornost i rafalnom paljbom vratio Banjalučane u igru. Na krilima njegove dobre igre se “probudio” i ostatak tima. Nikola Tanasković je potvrdio dobru formu, Đorđe Simeunović pokazao da će biti veliko pojačanje, a doprinos preokretu je dao i Draško Knežević.

Kada se rezultat “lomio”, “domaći” su bili ti koji su zadržali staloženost, donosili su bolje odluke na obje strane terena, te su zasluženo ostvarili pobjedu koja ih je lansirala u vrh tabele.

Uprkos činjenici da su treći “mjehur” otvorili trijumfom, trener Nikolić nije bio zadovoljan izdanjem Banjalučana. Doduše, zasmetala mu je samo igra svojih izabranika u prvih 20 minuta.

- Moju igrači kao da su bili u drugoj vremenskoj zoni u prvom poluvremenu. Izgleda da im ovaj termin od 12 časova nije odgovarao, ali jeste onaj od 13. Kao da su pomešali zone pa su se kasnije “probudili” i odigrali dobro drugo poluvreme - izjavio je Nikolić nakon meča.

Temperamentni stručnjak na tome se nije zaustavio, najavivši da će danas uslijediti detaljna analiza utakmice.

- Imam mnogo zamerki na prvo poluvreme, bilo je i “minus 16” u jednom trenutku. Igrači Borca su plaćeni da rade svoj posao, da igraju košarku i da se bore. Profesionalno su odradili drugo poluvremenu, a prvo će danas videti kako su “briljirali” - zaključio je Nikolić.

Raspored

Košarkaši Borca danas i sutra će moći da “napune baterije” pred deveti ovosezonski ispit na Jadranu. U četvrtak, od 16 časova, ih očekuje veoma bitan duel sa neugodnom Slobodom iz Užica. Epizodu na sarajevskom turniru Banjalučani će završiti u subotu, kada ih očekuje okršaj sa liderom Studentskim centrom iz Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana