Direktor Borca napadnut u Mostaru: Nisam se osjećao sigurno, šteta zbog prekida

G.S.
Foto: klix.ba

MOSTAR - Direktor FK Borac Dejan Lukendić u izjavi za medije nakon prekinutog susreta u Mostaru protiv Veleža rekao je da je čak i fizički napadnut na tribinama, da se nije osjećao ugodno na stadionu Rođeni, no da je unatoč svemu njegov tim zaslužio pobjedu.

Borac je u 82. minuti postigao gol preko Vranješa za 2:0, nakon čega su pojedini domaći navijači utrčali na teren i prekinuli meč. Sudija Topalović iz Zenice odmah je otišao u svlačionicu, a nakon svega Borcu će biti pripisana pobjeda službenim rezultatom 3:0.

Lukendić je nakon meča rekao da je njegov tim zasluženo vodio i da se prije utakmice digla nepotrebna pretjerana negativna energija.

“Šta da kažem... Šteta što je utakmica završena na ovakav neslavan način, mislim da se digla pretjerana negativna energija na samu utakmicu. Nije trebalo doći do prekida, mislim da je Borac zasluženo vodio, dali smo gol na vrijeme iako je Velež imao svoje šanse koje nije iskoristio. Mi smo dali drugi gol i zasluženo smo pobijedili”, rekao je Lukendić i nastavio:

“Koliko znam, u kriznoj sobi je delegat u skladu s propozicijama i pravilima NS BiH donio odluku na, prije svega prijedlog policije koja nije mogla garantovati sigurnost, donio odluku se registruje rezultatom 0:3.”

Dalje je rekao da se nije osjećao ugodno na stadionu i da su ga pojedini “navijači” fizički napali.

“Nisam se osjećao sigurno na tribinama, imao sam i jedan napad. Zahvalio bih se ljudima iz Veleža koji su bili korektni i koji su pokušali da sve organizuju na najvećem mogućem nivou. Pojedinačne ispade navijača ne bih komentarisao, verbalno nije problem, ali kada dođe do fizičkog kontakta kao što je došlo, to nisu uradili pravi navijači Veleža. Domaćin je bio korektan i ljubazan, uradili su sve što je u njihovoj moći i ispalo je tako kako je ispalo. Šta ja tu mogu”, rekao je Lukendić.

Za kraj dodajemo i to da iz Veleža večeras niko nije želio davati izjavu za medije i da će se oglasiti tek sutra, prenosi klix.ba

Igokea srušila Split
Igokea srušila Split
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana