Davidovićeva otvorila finalni turnir Kupa Srpske

Srna
Davidovićeva otvorila finalni turnir Kupa Srpske

BANjALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je u Banjaluci otvorila finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice. Davidovićeva je čestitala rukometašicama i organizatorima ovog sportskog događaja što su, uprkos poteškoćama sa kojima se društvo suočava zbog epidemije virusa korona, odlučili u prethodnom periodu da nastave sa takmičenjima, te da ovaj događaj dovedu do kraja.

“Utakmice se igraju pred praznim tribinama, ali se nadam da ćemo uskoro dočekati neke bolje vijesti, te da ćemo biti u mogućnosti da publiku vratimo na tribine i stadione”, rekla je Davidovićeva Srni.

Ona je istakla da su pobjednici svi učesnici turnira, jer su doprinijeli da se održi ovaj sportski događaj.

Davidovićeva je rekla da resorno ministarstvo, u skladu sa svojim mogućnostima, podržava sportske organizacije i kolektive, kao i pojedince, te da će ta podrška u narednom periodu biti i pojačana, naročito kad je riječ o materijalnim sredstvima.

“Činimo sve da određenim klubovima omogućimo da nastave takmičenja. Napravili smo i plan podrške sportskim organizacijama i kolektivima koji ostvaruju dobre rezultate i u Srpskoj i van njenih granica, pa ćemo u skladu sa tim planom realizovati predviđene aktivnosti”, rekla je Davidovićeva.

Finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometašice biće održan danas i sutra u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci.

Osim organizatora, domaćeg “Borca”, učestvovaće klubovi “Mira” iz Prijedora, “Jedinstvo” iz Brčkog i “Knežopoljka” iz Kozarske Dubice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana