Centar Igokee Stefan Đorđević žali za porazom od Galatasaraja u LŠ: Delovalo je da smo ih dobili

Milan Zubović
Centar Igokee Stefan Đorđević žali za porazom od Galatasaraja u LŠ: Delovalo je da smo ih dobili

LAKTAŠI - Malo je nedostajalo da Igokea upiše het-trik na svom terenu u samo osam dana, ali je svojim greškama ispustila pobjedu protiv Galatasaraja u drugom kolu Lige šampiona.

Turski tim slavio je rezultatom 89:85, a priliku za trijumf domaćin je ispustio sredinom posljednjeg perioda kada je vodio sa 77:73 te nije uspio da mirno privede meč kraju kao što je to bio slučaj na susretima sa PAOK-om i Crvenom zvezdom. Uzroke poraza košarkaši Igokee mogu tražiti u lošem otvaranju meča, jer su nakon uvodnih 2:0, dozvolili protivniku da veže 14 poena pa su se kasnije dosta potrošili jureći prednost protivnika koja je u jednom trenutku prvog poluvremena iznosila i 16 poena. Veći broj izgubljenih lopti od turskog tima kao loši procenti slobodnih bacanja bili su faktori poraza. Centar Igokee Stefan Đorđević odigrao je vrlo dobru partiju, a njegovim izlaskom pri pomenutom rezultatu zbog četvrte lične greške pala je i igra Igokee u reketu.

- Jako loše smo započeli utakmicu u koju smo ušli jako mekano i dekoncentrisano. Kako je utakmica odmicala, dizali smo igru i u jednom trenutku smo ih poremetili zonskom odbranom. Pet minuta pred kraj delovalo je kao da imamo dobijenu utakmicu, ali su neke nepromišljene odluke i pad koncentracije uticale da pobeda ode protivniku - rekao je Đorđević.

Njegova ekipa sada ima pobjedu i poraz, a u narednom kolu gostovaće Nimburku (26. oktobar) koji takođe ima isti skor nakon trijumfa nad PAOK-om u drugom kolu (84:83).

- Bili su jako raspoloženi i brzo trčali kontranapade u prvom poluvremenu kada su imali puno lakih poena. To moramo popravljati u sledećim utakmica, odnosno da početak bude kao protiv Crvene zvezde, steknemo prednost i igramo rasterećenije. Da smo kojim slučajem pobedili dosta bi nam značilo, ali nismo previše izgubili jer ima još mnogo igrati. Sledi nam Nimburk koji je dobra ekipa i idemo u Češku da pobedimo. Nadam se da ćemo ući jače nego protiv Galate i da ćemo dobiti tu utakmicu - naglasio je Đorđević.

Grupa E

1. Galatasaraj     2        2        0        190:170      4

2. Igokea    2        1        1        153:153      3

3. Nimburk          2        1        1        169:184      3

4. PAOK    2        0        2        147:152      2

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana