Čeferin ugostio Zeljkovića; Najavljena posjeta BiH

G.S.
Čeferin ugostio Zeljkovića; Najavljena posjeta BiH

Predsjednik Evropske fudbalske unije, Aleksandar Čeferin, ugostio je danas u Nionu predsjednika Fudbalskog saveza BiH Vicu Zeljkovića i delegaciju Saveza.

Razgovarano je o budućim projektima koje će podržati i UEFA.

Tema sastanka prvenstveno su bila ulaganja u razvoj fudbalske infrastrukture sa naglaskom na rekonstrukciju 12 terena stadiona premijerligaških klubova. To je primarni projekat, za koji je UEFA dala punu podršku u realizaciji novom rukovodstvu Saveza. Nakon ovog slijede i drugi projekti koje je Zeljković najavio na današnjem sastanku, navedeno je na sajtu Fudbalskog saveza BiH.

- Zahvaljujem predsjedniku Čeferinu i UEFA direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, što su organizovali ovaj sastanak na kojem smo imali priliku da otvoreno razgovaramo i prenesemo neka naša zapažanja, kao i da predstavimo nove ideje i projekte koje planiramo u narednom periodu. Već je poznato da smo dobili podršku Evropske fudbalske federacije za projekat izgradnje 12 terena sa hibridnom travom, te smo danas precizirali pojedinosti oko kompletnog projekta. Podrška predsjednika UEFA puno nam znači, razgovori su prijateljski i konstruktivni tako da ćemo uskoro organizovati i jedan sastanak kod nas - rekao je Zeljković.

Na inicijativu Zeljkovića, Čeferin će sa najbližim saradnicima posjetiti BiH, kada će detaljnije biti predstavljeni novi projekti i plan za dalja ulaganja u razvoj fudbala, prenosi RTRS,

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana