Borac igra protiv Sparsa u Drugoj ABA ligi: Četvrta pobjeda na nišanu

 Milan Zubović
Borac igra protiv Sparsa u Drugoj ABA ligi: Četvrta pobjeda na nišanu

SARAJEVO - Perfektan niz koji imaju ove sezone košarkaši Borca pokušaće da produže u večerašnjoj utakmici protiv Sparsa od 21 čas.

Banjalučani su upisali po tri pobjede u Ligi BiH i Drugoj ABA ligi do sada, a već su arhivirali lagan i ubjedljiv trijumf protiv Gorice rezultatom 96:54, u trećem kolu regionalnog takmičenja. Sada, u četvrtom kolu očekuje ih mnogo teži rival sa kojim imaju skor 1:1, na regionalnom planu, a dobro se poznaju i iz Lige BiH gdje se bore za mjesto u vrhu tabele. Sarajlije, koji imaju samo jednu pobjedu ove sezone, biće oslabljene neigranjem povrijeđenog Zinedina Mulića dok su poraženi u trećem kolu od Sloge iz Kraljeva.

“Crveno-plavi” su uspješno preskočili treću prepreku. Ekipa iz Hrvatske nije bila teži rival koji je nadigran rezultatom 96:54, a pitanje pobjednika nije postavljano nijednog sekunda. Sve je bilo na strani banjalučkog tima u kojem se samo Boris Dragojević nije upisao među strijelce, iako je odigrao 20 minuta, mada je samo jednom šutirao iz igre dok su šestorica imala dvocifren učinak.

- Od samog početka sve je išlo u jednom smjeru zbog velike razlike u kvalitetu. Odmah na startu poslali smo poruku da smo se dobro pripremili za svaku utakmicu mada nisam očekivao ovako veliku razliku. U drugom dijelu trudio sam se da svim igračima pružim priliku, ali nažalost ni mi nismo došli sa 12 igrača i ne možemo se više rotirati pa da svi dobiju još više svježine za naredna dva duela. Pobjeda se piše i može mnogo da se nauči iz ovakvih utakmica - izjavio je trener Borca Zoran Kašćelan koji nije mogao da računa na povrijeđene Srđana Gavrića i Nemanju Reljića.

Zanimljivo je da je Gorica imala dva skoka više od Borca i čak 19 puta uhvatila je loptu u napadu.

- Bilo je problema sa defanzivnim skokom, ali to nije poremetilo našu igru i planove. Analiziraćemo utakmicu i fokusirati na razvitak ekipe. Nekada će rezultat biti tu, nekad neće kada naletimo na ozbiljniju ekipu. Ipak, idemo korak po korak - kazao je Kašćelan.

***

GORICA 54

BORAC 96

(17:28, 12:28, 10:24, 15:16)

Dvorana: “Goran Čengić” u Novom Sarajevu.

Gledalaca:

Sudije: Tomislav Vovk, Duško Sedlar, Igor Janjušević.

GORICA: Uljarević, Jelenković 16, Perica, Mašić 4, Oštrić, Cinac 7, Batur 10, Majić 3, Nakić-Vojnović 8, Miloloža, Sokol 2, Porobić 4. Trener: Vladimir Krstić.

BORAC: Džeron 13, Langović 13, Dragojević, Lakić 10, Adamović 4, Simić 2, Rebec 15, Bošković 9, Tanasković 14, Delalić 16. Trener: Zoran Kašćelan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana