Američki napadač na probi u Borcu

Siniša Kotaraš
Američki napadač na probi u Borcu

BANjALUKA - Američki napadač porijeklom iz Gambije Mamadu Jalou (23) novo je lice na treninzima Borca, a ukoliko u nekoliko dana ubijedi stručni štab Banjalučana da posjeduje kvalitet potpisaće ugovor.

Jalou je trenutno član rumunskog trećeligaša Dačia Unirea za koji je na 20 utakmica postigao pet golova, a i prethodno je karijeru gradio u ovoj zemlji.

- Neću imati mnogo vremena za provjeru njegovog stanja, ali mislim da će jedan trening u Banjaluci i drugi u Staroj Pazovi, te poluvrijeme na utakmici sa Teleoptikom u nedjelju biti dovoljni da ustanovimo da li je on igrač za nas. U pitanju je stranac, a mi ne smijemo da gomilamo fudbalere koji nemaju državljanstvo BiH, tako da bi on morao da bude bolji od igrača sa kojima trenutno imamo ugovor, ukoliko želi da postane naš član - istakao je Krunić.

Proteklih deset dana rada strateg Banjalučana je ocijenio kao veoma uspješne jer su ispunjeni svi zacrtani planovi za početni dio priprema.

- Odradili smo ono što smo planirali i za ovo vrijeme nismo imali nijedan, pa ni najmanji problem. Izuzetno sam zadovoljan kako je ekipa trenirala, posebno zbog činjenice da se niko od kandidata za prvi tim nije povrijedio. U subotu idemo u Trening centar Fudbalskog saveza Srbije Staru Pazovu, gdje ćemo dan kasnije odigrati prvi kontrolni meč, protiv Teleoptika. Planirao sam da svim fudbalerima dam šansu da na terenu provedu određeno vrijeme - naglasio je Krunić.

Već u ponedjeljak ekspedicija Borca otputovaće za Antaliju gdje će ostati do 10. februara. Prema Krunićevim riječima, u Turskoj će nastaviti sa radom na fizičkoj spremi, ali i uigravanju određenih linija u timu.

- Antalija je u ovom trenutku najbolje moguće mjesto za pripreme. U pitanju je fudbalski ambijent u kome će boraviti dosta ekipa, očekuju nas dobri tereni, a odigraćemo i pet pripremnih utakmica koje će biti dobra uvertira za provjeru pred nastavak sezone - poručio je Krunić.

Prvu provjeru u Antaliji Borac će imati 31. januara, protiv ruskog Orenburga. Dva dana kasnije “crveno-plavi” će odmjeriti snage sa skopskim Vardarom, a 5. februara sa još jednom ruskom ekipom, Čajkom. Posljednja dva dana boravka u Turskoj, Borac će se sastati sa kazahstanskim Irtišom iz Pavlodara, a potom, 9. februara i sa ukrajinskim velikanom Dinamom iz Kijeva.

Putnici za Antaliju

Na spisku stručnog štaba Borca nalazi se 29 imena koji će odraditi petnaestodnevne pripreme u Antaliji, a to su: Mladen Lučić, Jovan Kutić, Mladen Kukrika (golmani), Siniša Dujaković, Denis Čomor, Đorđe Ćosić, Vladimir Volkov, Marko Jovanović, Nemanja Janičić, Marin Galić (odbrana), Zoran Milutinović, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ivan Crnov, Marko Mirić, Almedin Ziljkić, Stojan Vranješ, Dejan Bosančić, Demir Jakupović (vezni red), Bojan Marković, Saša Kajkut, Srđan Vujaklija (napad), Đorđe Milojević, Vladimir Arsić, Marko Kujundžić, David Čavić, Nikola Turanjanin, Andrej Bosnić, Dejan Javorac (juniori).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana