Aleksandar Milićević, lijevi bek Borca: Spremni smo za najvažnijih 60 minuta sezone

Dušan Repija
Aleksandar Milićević, lijevi bek Borca: Spremni smo za najvažnijih 60 minuta sezone

BANjALUKA - Pred rukometašima Borca je najvažnijih 60 minuta sezone. U nedjelju od 16.30 gostuju kod Izviđača, praktično jedinog konkurenta za titulu, a iako su do kraja Premijer lige ostala još četiri kola, onaj ko slavi u ovom meču ima velike šanse da prvi prođe kroz cilj.

Najbolji strijelac Borca Aleksandar Miličević svjestan je uloga i zato podvlači da su “crveno-plavi” spremni za ključnu bitku. Izviđač je tokom aprila dva puta slavio u Kupu BiH i plasirao se u finale te poslao poruku Banjalučanima da želi i šampionsku krunu. Za sada je ipak Borac u malo boljoj poziciji, jer je slavio u prvom dijelu sezone, a ima i bolju gol razliku zahvaljujući kojoj u derbi ulazi sa prve pozicije.

- Definitivno je ovo meč sezone i za nas i za njih. Sve što smo do sada radili staje u 60 minuta, siguran sam, velike borbe. Mislim da smo dosta toga naučili iz poraza u Kupu, dobro smo trenirali i analizirali njihovu igru. Putujemo sa mišlju da osvojimo dva boda i približimo se tituli za koju treniramo od starta sezone - rekao je Milićević.

Utisak je da je aktuelni šampion šansu u Kupu prokockao u prvom meču koji je odigran u Ljubuškom. Promašeni zicer i izgubljene lopte, nešto slabije izdanje golmana i loša realizacija napada sa igračem više skupo je koštala Borac.

- Svesni smo da greške moramo svesti na minimum i čvršće odigrati u odbrani. Oni su ekipa koja zna da kazni svaki propust, igraju brzo, njihovi bekovi su izuzetno jaki u igri jedan na jedan. Sigurno će opet na sličan način pokušati da nas nadmudre, ali isto tako verujem da smo sada spremniji da im odgovorimo na adekvatan način. Ako želimo da budemo šampioni, moramo da pokažemo pravo lice i karakter - naglasio je raspucani lijevi bek.

Kolika je važnost utakmice govori i činjenica da će ekspedicija “crveno-plavih” u subotu otputovati u Ljubuški i obaviti posljednji trening pred utakmicu sezone. Na posljednjem u Banjaluci igračima su se obratili predsjednik kluba Saša Kondić te potpredsjednik Marinko Umičević, koji su dali podršku i poželjeli sreću ekipi Veselina Vujovića. Iskusni stručnjak moći će da računa na sve rukometaše, osim odavno odsutnih Bojana Ljubišića i Marka Lukića, iako nekoliko momaka duže vrijeme vuče sitne povrede.

- Nakon utakmice ćemo imati vremena za terapije. Sada sve staje i sve se zaboravlja. Moramo da odigramo na 500 odsto da bismo stigli do cilja - podvukao je Milićević.

Parovi 27. kola, subota: Lokomotiva - Sloga (D) (17 časova), Sloga (GV) - Konjuh (18), Maglaj - Krivaja (18), Derventa - Iskra (18), Gračanica - Bosna (V) (18). Nedjelja: Izviđač - Borac m:tel (16.30), Leotar - Sloboda (17 časova), slobodna je ekipa Vogošće.

Dupli program

Sportske porodice Borca i Izviđača imaće dupli program ovog vikenda, jer će dame ukrstiti koplja u Banjaluci. Meč je mnogo važniji za “osice”, kojima je ovo prvi od dva preostala koraka do osvajanja titule. Parovi 21. kola, subota: Borac - Izviđač (16 časova), Knežopoljka - Krivaja (17.30), Zrinjski - Grude (18), Hadžići - “Mira” (18). Nedjelja: Jedinstvo (Bč) - Katarina (15 časova), slobodna je ekipa Goražda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana