Vesić: Klubovi ocijenili - najbolje organizovan F4 do sada

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Organizacijom Fajnal fora Evrolige, Beograd je bio sportska prestonica Evrope i svijeta sa oko 20.000 posjetilaca iz inostranstva, a prema ocjenama, ovo je bilo najbolje organizovano takmičenje do sada, rekao je danas zamjenik gradonacelnika Goran Vesić.

"Ocena klubova je da je ovo bio najbolje organizovan Fajnal for, što su preneli predstavnici Evrolige", rekao je Vesić i dodao da je i sa bezbjednosnog aspekta sve prošlo bez problema, jer je prije takmičenja obavljen detaljan kontradiverzioni pregled, uz rigorozne kontrole na ulazu.

Vesić je naveo i da je procjena da je od takmičenja, privreda Beograda zaradila oko 30 miliona evra, ali da su korist imali i drugi gradovi, poput Novog Sada i Pančeva, zbog čega su ovakvi događaji važni.

"Poslali smo lepu sliku u svet, što zapravo ne može da se izračuna u parama jer, osim što su Fajnal for posetili brojni turisti, prenos je bio u više od 70 zemalja, a na početku svakog emitovan je spot o Beogradu. To je velika stvar i dobra promocija našeg grada", rekao je Vesić.

Dodao je da je zadovoljan što je Beograd imao hrabrosti da se u januaru kandiduje po drugi put za organizaciju ovog takmičenja, kada to niko u Evropi nije smio, niti je mogao da garantuje da će se održati s publikom.

"Na moj poziv, Vlada Srbije dala je saglasnost i garanciju", rekao je Vesić za TV Hepi.

Beogradu predstoji Svjetsko seniorsko prvenstvo u rvanju, koje će svakako biti manje takmičenje, ali Vesić smatra da će doći između 5.000 i 10.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana