Reakcije iz Rukometnog saveza BiH na izjavu pomoćnika selektora: Boesen se baš nalupao

S. K.
Reakcije iz Rukometnog saveza BiH na izjavu pomoćnika selektora: Boesen se baš nalupao

BANjALUKA - Pomoćni trener rukometne reprezentacije BiH Lase Boesen kritički se osvrnuo na rad RS BiH, istakavši da selekcija nije imala nikakvu podršku odgovornih ljudi na Evropskom prvenstvu i prije njega.

- Nismo imali fizioterapeuta i osnovne stvari, imali smo dresove, ali ne i torbe. U BiH žive tri naroda, a Hrvati i Srbi ne žele multikulturalnu državu. Ipak, krasila nas je sjajna atmosfera - rekao je Boesen, koji očigledno nije upućen da gro reprezentacije čine upravo Srbi i Hrvati.

Uslijedila je reakcija prvog čovjeka RS BiH Marinka Umičevića, koji je poručio Boesenu da može da se stidi zbog takvih izjava.

- Nismo se bunili što je tu, iako i mi u BiH imamo trenera koji su mogli biti u stručnom štabu, već smo ispunili želju selektoru. Sve što je stručni štab tražio, to je dobio. Nije istina da nije bilo fizioterapeuta kada je tu bio Amer Nezirević. Koji je bio njegov cilj, ne znam, ali ću se lično potruditi da on ne bude više dio reprezentacije. Ovakvo pljuvanje i laganje o reprezentaciji, savezu je sramota. Ako je toliki majstor neka bude selektor Danske - poručio je Umičević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana