Preminuo rukometni trener Vuk Roganović

Srna
Foto: RTRS

BEOGRAD - Poznati srpski rukometni stručnjak i nekadašnji selektor ženske rukometne reprezentacije SR Jugoslavije Vuk Roganović preminuo je u 77. godini poslije duge i teške bolesti.

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri od 44 godine, Roganović je predvodio 26 klubova i osvojio je 24 trofeja (Nacionalni KUP-ovi i titule), objavljeno je na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Igračku karijeru započeo je u zemunskoj Mladosti, nastavio je u Dinamu iz Pančeva i Crvenki, a u inostranstvu igrao je u Švedskoj i Belgiji, gdje je završio igračku karijeru i započeo da radi kao trener.

Roganović je u Belgiji deset godina radio kao trener, predvodio nekoliko klubova i bio selektor muške reperezentacije te zemlje.

U Srbiju se vratio 1980. godine, gdje je najprije sa klupe predvodio Crvenku, pa Ženski rukometni klub (ŽRK) Radnički, a vodio je i niški Železničar, Pelister, Zaječar, ŽRK Budućnost iz Podgorice, AL Rajan u Kataru, Šamot, ŽRK Dinamo Pančevo, ŽRK Napredak Kruševac, ŽRK Spartak, Partizan, Pljevlja, Knjaz Miloš, Crvenu zvezdu, RK Budućnost Podgorica, Župu, Cepelin, Spartak Vojput, ORK Beograd, ŽRK Vojvodinu.

U periodu od 1995. do 1996. godine bio je i selektor ženske reprezentacije Jugoslavije.

Termin i mjesto sahrane biće naknadno saopšteni.  

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana