Poraz Zvezde od CSKA u Beogradu

B92
Poraz Zvezde od CSKA u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od moskovskog CSKA rezultatom 86:81.

CSKA je u 25. kolu Evrolige drugi put pobjedio crveno-bijele ove sezone, te ih dodatno udaljio od jednog od mjesta koja vode u plej-of.

Zvezda je doživjela peti poraz od Moskovljana zaredom, a drugi u Evroligi, pošto je u prethodnom kolu izgubila meč od još jednog ruskog kluba, Himkija.

Obije ekipe su dosta rezervisano ušle u meč, pravile dosta grešaka i smijenjivale se uvođstvu, a Zvezda je u ovom meču bila bez Čarlsa Dženkinsa.

Zvezda je poenima Jagodić-Kuridže i Štimca došla do prve prednosti veće od jednog posjeda (11:7), a na pauzu je otišla sa +1 (17:16) nakon što je Braun pogodio, a Fohman promašio.

I druga četvrtina počela je neefikasno, a CSKA je prvu ozbiljniju prednost napravio došavši do 22:28, nakon čega je Šakota bio primoran da zatraži tajm-aut.

Crveno-bijeli su uspjeli da se vrate u igru i da dođu do izjednačenja, a u tim trenucima Majk Džejms, koji je bio nezaustavljiv u prvom meču u Moskvi, nije pružao ni izbliza sličnu partiju.

Poslije izuzetno teškog šuta Berona preko ruke Hajnsa, Zvezda je uspjela da sa minimalnom prednošću ode na odmor (37:36).

CSKA je bolje počeo drugo poluvrijeme i lako je došao do prednosti (39:44), koju je nastavio da održava sve do kraja treće četvrtine.

Džejms je u drugom poluvremenu izgledao kao drugi igrač. Amerikanac je podigao nivo igre i potpuno dominirao, pa je tim Dimitrisa Itudisa na njegovim krilima došao do +7 (53:60) pred posljednjih deset minuta.

Kevin Panter je zaigrao odlično na početku četvrte četvrtine i Zvezdu potpuno vratio u igru, pa je na osam minuta do kraja predstavnik Srbije bio na samo poenu zaostatka (62:63).

Nada crveno-bijelih bila je kratkog daha, pošto je aktuelni šampion Evrope eksprenso odgovorio i na četiri minuta do kraja došao do dvocifrene prednosti (66:76).

Majk Džejms je u tim trenucima nastavio da dominira i krajem utakmice došao do učinka od 29 poena.

Zvezda se u posljednjem minutu vratila na -4, ali je do kraja ostalo premalo vremena kako bi se došlo do preokreta.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Bili Beron sa 15 poena. Kevin Panter je imao 12, Džejms Gist i Vladimir Štimac su ubacili po 11, dok je deset, uz četiri asistencije ali 3/12 iz igre, imao Lorenzo Braun.

Na drugoj strani Džejms je završio sa 29 poena (koliko je imao i u prethodnom meču u Moskvi), Danijel Haket je imao 19, a Darun Hilijard 12.

U narednom kolu, 27. februara Zvezda gostuje Baskoniji, dok CSKA čeka Barselonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana