Novak Đoković otkrio Andriji Mihajloviću: Džordana bih zvao na večeru

G.S.
Novak Đoković otkrio Andriji Mihajloviću: Džordana bih zvao na večeru

MELBURN - U mnoštvu intervjua koje je šampion Australijen opena dao mnogobrojnim svjetskim medijima nakon devete titule u Melburnu posebno se izdvojio jedan kojeg nije uradio profesionalni novinar.

Intervju za sajt ATP-a uradio je dječak iz Srbije Andrija Mihajlović koji najboljeg tenisera planete nije ispitivao o stručnim stvarima već je sve proteklo u dosta opuštenom razgovoru o mnogobrojnim temama. Đoković je pričao svojoj porodici, ali i omiljenim sportovima.

- Imam dvoje divne dece, Stefana koji ima šest godina i Taru koja ima tri. Provodim najviše vremena sa njima. Volim ostale sportove, dosta vremena u detinjstvu proveo sam u planinama, skijao sam dosta. To je divan sport, lep je osećaj spustiti se niz planinu, to mi je možda omiljeni sport posle tenisa. Onda slede svi sportovi sa loptom fudbal, košarka, rukomet… Volim golf - rekao je Đoković koji je mališana pitao šta on voli od sportova.

Novak je dječaku objasnio šta radi na terenu da bi bolje igrao.

- Fokusiram se na disanje. Stalno dišemo, ali nikad o tome ne razmišljamo. Kada počneš da razmišljaš o tome i fokusiraš se, onda možeš da poboljšaš funkcionisanje i to je jedan od najlakših trikova da se fokusiraš - naveo je Novak dok ga je dječak slušao, pa je potom čuo i da srpski teniser obožava voće - prije svega mango, trešnje...

Na kraju, na pitanje koju slavnu ličnost bi izveo na večeru, Novak je imao spreman odgovor.

- Majkla Džordana - kazao je vrlo brzo Đoković i potom ponudio dječaku da ga naredne godine izvede.

Novak bi trebalo da za tri-četiri sedmice zaliječi povredu jednog od abdominalnih mišića koju je zadobio tokom meča trećeg kola AO protiv Tejlora Frica. Sa početnih 17 milimetara ruptura je porasla na 25, ali su mu ljekari rekli da nije ništa strašno i da će mirovati. Novak će uskoro prestići Rodžera Federera po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste i fokusiraće se na grend slemove jer želi da nadmaši rekord Švajcarca i Rafaela Nadala koji imaju po 20 GS titula.

Prema trenutnom kalendaru Rolan Garos počinje 23. maja tako da Đoković neće žuriti sa povratkom već se posvetiti oporavku mišića. Iako je Dubai, koji počinje 14. marta, bio u planu, sada će najvjerovatnije otpasti, a s obzirom na to da je turnir u Indijan Velsu otkazan, jedini pravi izazov za Đokovića na američkom kontinentu ostaje Majami koji počinje 24. marta. Masters u Monte Karlu počinje 11. aprila, a u sedmici poslije biće igran turnir iz serije 250 u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana