Mihajlović: Zar mislite da mi je izolacija problem nakon dva rata i bombardovanja

GS
Mihajlović: Zar mislite da mi je izolacija problem nakon dva rata i bombardovanja

Srpski trener Siniša Mihajlović dao je iz Rima veliki intervju za Gazetu delo Sport nakon što je po preporuci doktora otišao na jug Italije kako bi potpuno izbjegao pandemiju virusa korona koji je tu zemlju žestoko pogodio.

"Shvatam one koji se nisu navikli na ovo i sada im se sve čini kao žrtva. Međutim, za mene su sve mere predostrožnosti bile jako lagane za praćenje. Proveo sam mesece zatvoren u bolničkoj sobi u devet kvadrata, spojen na cevčice i infuziju, bez mogućnosti da otvorim prozor. Mislite li da mi je problem ostati sa svojom porodicom kod kuće i izlaziti samo na terasu da popušim jednu cigaretu? Masku sam koristio mesecima, nisam se grlio, rukovao... Nisam morao mienjati sada navike, pomalo sam asocijalan tip čovjeka. Čak sam se i šalio da bih sve ove mere sigurnosti zadržao u sledećih pet godina. Ne podcenjujem opasnost od korone, ali ne podcjenjujem ni tjeskobu kod onih koji nisu navikli biti izolirani", rekao je trener Bolonje.

Mihajlović se nalazi u Rimu u samoizolaciji budući da je zbog leukemije u daleko većem riziku od običnih ljudi.

"Mislite da poslije dva rata, bombardovanja i policijskog sata meni može predstavljati problem biti u kući na kauču ispred TV-a ili u fotelji s knjigom ili na terasi s cigaretom? Nakon mjeseci koje sam proveo u bolnici, biti kući s mojom porodicom vidim kao privilegiju. Poslije bolesti rekao sam više puta da je svaka stvar u mom životu dobila svoju dodatnu vrijednost i sve mi izgleda prelijepo. Disanje punim plućima, dodir vode na licu za vrijeme tuširanja, panorame... Na spisak mogu dodati i dug boravak u kući. Počevši od toga da mi ne treba alarm. Ustao sam u podne iz kreveta, zaboravio sam kada sam posljednji put učinio takvo nešto. Možda na praznicima kad sam bio dijete", dodao je Mihajlović.

Inače, trener Bolonje je u intervju istakao kako mu je jedino žao što još ne može osjetiti okus hrane zbog posljedica terapije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana