Mediji u Hrvatskoj već počela da traži nasljednika Line Červara: Vujović prvi pik javnosti

Priredio: Dušan Repija
Mediji u Hrvatskoj već počela da traži nasljednika Line Červara: Vujović prvi pik javnosti

ZAGREB - Iako rukometaši Hrvatske još imaju šansu da se plasiraju među osam najboljih reprezentacija svijeta, najava Line Červara da će se povući nakon prvenstva u Egiptu pokrenula je licitaciju ko će ga naslijediti, a jedan od glavnih favorita je aktuelni trener banjalučkog Borca Veselin Vujović.

 

Poraz od Argentine i izvjesno još jedno takmičenje bez medalje sigurno će u temelju uzdrmati hrvatski rukomet. Červar nije mogao da se uzdrži nakon jedne od najlošijih utakmica generacije protiv “gaučosa”, iznijevši neke teze koje se do sada nisu mogle čuti, prije svega da se njegovi igrači nisu borili maksimalnom željom za svaku loptu. Dodao je da je odluka konačna i da će novom selektoru biti na raspolaganju za sve što mu bude trebalo. Zato su tamošnji mediji putem anketa već oslušnuli želje navijača, koji Vujovića, uz Irfana Smajlagića i Ivana Balića, vide kao idealno rješenje.

Njih trojica su se izdvojili u obje onlajn ankete, a svi ostali imaju mnogo manju podršku javnosti. Nema sumnje da je po trenerskom iskustvu i ostvarenom u karijeri Vujović daleko ispred Smajlagića i naročito Balića, koji se do sada nije oprobao na klupi. Osim toga, Vujović je u dva navrata sa uspjehom vodio PPD Zagreb i sigurno je najpoštovaniji “strani” stručnjak koji je radio u hrvatskom rukometu.

Ipak, malo bolji poznavaoci tvrde da je Červarova izjava samo trik kojim je želio da probudi igrače pred meč sa Danskom. Nešto slično uradio je i tokom Svjetskog prvenstva 2011. godine, ali se naknadno predomislio. Sada je situacija malo drugačija, jer Červar već ima 70 godina i, kako sam kaže, prilično se zasitio. Hrvati imaju šansu da izbjegnu brukanje ukoliko savladaju rasterećenog branioca titule, a Katar pobijedi Argentinu.

Za razliku od grupe dva, gdje je još mnogo kalkulacija kada je plasman za dalje u pitanju, u prvoj grupi sve se zna. Mađarska i Španija sigurno će se boriti za visok plasman, a večeras (18) će u međusobnom skoru odlučiti ko će sa prvog mjesta u narednu fazu. I prije sinoćnjeg duela sa Portugalijom plasman među osam najboljih ekipa osigurala je Francuska, koja ne blista, ali pobjeđuje. Tek sada se vidi koliko su pobjeda i remi Srbije sa “trikolorima” velika stvar u dvomeču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo neposredno pred planetarnu smotru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana