Jeremić: Licemjerna mantra Australije "propisi su propisi"

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Predsjednik Narodne stranke i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je u slučaju najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića licemjerna mantra australijskih vlasti "propisi su propisi", i da je srpski teniser "žrtva bestidnih populista, vođenih isključivo brzinskim ispitivanjima javnog mnjenja".

Jeremić je za "Njujork tajms" a prenosi NS, rekao i da su svi ostali učesnici Otvorenog prvenstva Australije, kojima je medicinsko izuzeće odobrio isti odbor kao i Đokoviću, dobili su vize i ušli u Australiju bez smetnji.

Naveo je i da bi uzdržanost Đokovića po pitanju vakcinacije protiv virusa korona trebalo posmatrati u kontekstu "ukupne situacije u regionu jugoistočne Evrope", gdje je, kaže, nažalost, takav stav široko rasprostranjen, dovodeći to u vezu sa generalnim nepoverenjem prema vlastima i institucijama.

"To, međutim, ne opravdava ono što se dogodilo Đokovicu u Australiji. Odnos australijske vlasti prema Đokovicu bio je u potpunosti sramotan", rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana