Iskupljenje protiv Albe

Agencije
Iskupljenje protiv Albe

BEOGRAD - Priliku da se iskupe za poraz od Žalgirisa (70:76) u Evroligi košarkaši Crvene zvezde imaće večeras od 19 časova takođe pred svojim navijačima.

Beograđani neće imati vremena za trening već samo oporavak i odmor da bi što spremniji dočekali ekipu iz Berlina koja je imala dan više odmora.

- Igramo protiv ekipe koja ima dobro poznat način igre, a to je tranzicija, mnogo kontri, šuteva čime su nas nadigrali u Berlinu. Moraćemo brzo da vratimo energiju i da se oporavimo kako znamo i umemo. Alba pokazuje da je u dobroj formi, igraju dugo zajedno i imaju iskusnog trenera Garsiju Aita koji je postavio sistem, u kome ovi igrači igraju već nekoliko sezona - rekao je trener Zvezde Dragan Šakota.

“Crveno-bijeli” su se dosta potrošili protiv litvanskog tima mada energija na tom meču nije bila na očekivanom nivou kao što je to bio slučaj tokom prethodnih mečeva dok je upravo na to upozoravao i Šakota koji je pred utakmicu govorio da njegovi igrači moraju zaboraviti pobjedu u Kaunasu.

- Igrali su pametno, imali su energiju, koristili su “mismeč” situacije, borili smo se koliko smo mogli, nedostajali su nam neki igrači… I dogodilo se nešto što smo mogli da predvidimo kada igramo daleko od nivoa na kojem smo odigrali neke ranije utakmice u Evroligi - rekao je Šakota.

Tokom prvog poluvremena ekipe su dosta smjenjivale u vođstvu i kao presudna pokazala se serija gostiju 11-0 u trećoj četvrtini. Ovim porazom Zvezda je prekinula niz od četiri pobjede i ima skor 9-10, ali je ostala na osmom mjestu tabele. 

- Ući ću u temu koja nema veze sa tim. Pre svega, uopšte nije ispalo fer kod nas da igramo dve utakmice u dva dana, dok Žalgiris ima tri dana i Alba ima toliko. Kad ne možemo da napravimo trening i u toj situaciji smo ostali bez igrača… Braun nije trenirao, bio je povređen, nama kod prve rotacije dosta pada kvalitet i oni to dobro čitaju, Jasikevičijus je to čitao dobro, vrhunski je trener i u tom prekidu su napravili veliku seriju koju je trebalo da napravimo faul, a nismo. Slabo smo to “iščitali”, da li nas je povukao rezultat, misleći da je sve u redu… Taj period je možda odlučio tok utakmice. Očigledno je da Braun nije imao svežinu i to se videlo u prodorima, kad se povlačio, nije išao do kraja kako može, očigledno nije bio siguran u svoje noge. Na neki način njegov kvalitet igre određuje kako ćemo da igramo u Evroligi - kazao je Šakota.

 

 

Strijelci

Zbog povreda u sastavu Zvezde nije bilo Filipa Čovića, Dejan Davidovca i Marka Jagodića Kuridže. Lorenco Braun bio je jedini dvocifreni sa 14 poena dok su po devet dali Džejms Gist, Bili Beron i Vladimir Štimac.

Žalgiris je predvodio Lukas Lekavičijus sa 17 poena, a Zek Lidej imao je deset.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana