Fudbaleri Crvene zvezde na “Banjici” igraju za svoje mjesto u istoriji: 31. titula na najljepši datum

Agencije
Fudbaleri Crvene zvezde na “Banjici” igraju za svoje mjesto u istoriji: 31. titula na najljepši datum

BEOGRAD - Šansu da prirede najljepši omaž generaciji koja je prije 29 godina pokorila Evropu, kao i da upišu svoja imena u istoriju kluba večeras mogu da iskoriste fudbaleri Crvene zvezde koji bi pobjedom na “Banjici” (19.30) osigurali 31. titulu šampiona.

Svojevrsni restart prvenstva sa Radom poslije pauze izazvane pandemijom virusa korona šansa je da “crveno-bijeli” stave pečat na sezonu i to na dan kada je 1991. godine u Bariju savladan Olimpik iz Marseja, posljednja prepreka do najvećeg klupskog uspjeha ne samo Zvezde nego i srpskog fudbala. Većina momaka koji sada brane boje kluba nisu bili rođeni kada je Darko Pančev postigao odlučujući gol u penal-seriji, ali svi dobro znaju datum koji će zlatnim slovima zauvijek ostati upisan u klupske almanahe. Ova generacija Zvezde takođe ima čime da se podiči, jer dva uzastopna plasmana u Ligu šampiona i u slučaju večerašnje pobjede treća titula u nizu nikako nisu mala stvar. Zato su sve misli usmjerene ka “Banjici” jer bi trijumf u prvom od četiri meča do kraja sezone i matematički osigurao treću uzastopnu titulu, a prvu u trenerskoj karijeri Dejana Stankovića. Tako bi njegov tim mogao da se posveti takmičenju u Kupu Srbije, u kojem im trofej izmiče još od 2012. godine.

Međutim, želju da osvoji ovaj trofej i donekle spasi sezonu ima i vječiti rival Partizan, dok je i trener Vojvodine Nenad Lalatović naglasio da je prioritet do kraja sezone napad na pehar najmasovnijeg takmičenja. Lalatović je inače juče produžio saradnju sa Novosađanima do juna 2021. godine.

Zajednica superligaša još ranije je odlučila da u ovoj sezoni neće biti ispadanja, pa dobar dio mečeva do kraja neće imati poseban takmičarski naboj, a dobra vijest je što će tri posljednja kola moći da budu igrana pred publikom. Za početak je broj gledalaca ograničen na 1.000, ali se očekuje dodatno popuštanje mjera u narednom periodu. 

Parovi 27. kola, petak: Inđija - Spartak (15), Vojvodina - Čukarički (17), Rad - Crvena zvezda (19.30). Subota: Radnik - Proleter (15), Partizan - Mladost (17.30), Napredak - Radnički (19.30). Nedjelja: TSC - Javor (17.30), Mačva - Voždovac (19.30). Plasman: C. zvezda 69, Partizan 28, Vojvodina 55, TSC 50...

Borjanov čas djeci iz Trebinja

Golman Crvene zvezde Milan Borjan juče je putem video-poziva razgovarao sa učenicima iz Trebinja, kako bi im uljepšao vrijeme kod kuće, s obzirom na to da zbog pandemije virusa korona ne idu u školu. Simbolično je da se baš krenulo od Trebinja koji je poznat kao zvezdaški grad, a u narednim sedmicama prvotimci Zvezde provešće neko vrijeme u razgovoru sa djecom iz drugih gradova Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana