Crvena zvezda dočekuje Bragu na startu grupne faze Lige Evrope: “Marakana” ne dozvoljava strah

G.S.
Crvena zvezda dočekuje Bragu na startu grupne faze Lige Evrope: “Marakana” ne dozvoljava strah

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde večeras počinju petu uzastopnu epizodu u grupnoj fazi UEFA takmičenja utakmicom protiv Brage u Ligi Evrope (18:45 časova). Trener Dejan Stanković naglašava da su Portugalci opasan rival, ali da se njegov tim pred navijačima nikoga ne smije plašiti.

Grupa F u kojoj su još Mitjiland i Ludogorec nije troliko atraktivna, ali je prilično izjednačena pa se podrazumijeva da ne bude kikseva na domaćem terenu. Mladi stručnjak je svjestan da se pobjeda protiv Brage ne može unaprijed otpisati. Svjestan je da je portugalska liga dosta kvalitetnija od srpske, a da večerašnji rival ima dosta skupu ekipu i što je još važnije, tim koji dobro izgleda na terenu.

- Mnogo respektujemo Bragu. Talentovan sastav, pun Brazilaca i Portugalaca. Igraju dosta ofanzivno i zato ih respektujemo, ali se nikoga ne plašimo, pogotovo ne na “Marakani”. Prednost domaćeg terena je velika kad igraš pred navijačima, ali je i veća odgovornost. Kada je izvučena grupa svi su rekli da je lako - nije lako. To je četvrta ili peta ekipa u Portugaliji. Igrali su finale Lige Evrope. Nemojte da se igrate sa mojom inteligencijom - rekao je Stanković.

Ipak, poslije reda komplimenata na račun rivala rekao je ono što navijači vole da čuju.

- Iskustvo je na našoj strani, godinu i po dana smo zajedno, znamo mane, znamo kvalitete. Verujem u svoje momke, fenomenalno smo iskoristili pauzu da radimo, pun sam optimizma - poručio je Stanković.

Rekao je i da će Zvezda protiv Brage “pametno rizikovati”.

- Igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama, lagao bih vas kad bih rekao da neću kalkulisati. Nećemo se uplašiti. Videćemo da li ćemo igrati sa jednim, dva ili tri napadača. Braga je kao kameleon, menjaju se tokom utakmice, nekada bek drži širinu, nekada krila, dosta mi se sviđaju. Totalna ofanziva, nekada kalkulisana, nekada kako ih inercija ponese. Svi su jaki na lopti, lep test za nas, dugo nismo igrali protiv jedne ovakve ekipe - zaključio je Stanković.

U drugom meču grupe F Mitjiland će dočekati Ludogorec.

Ko umjesto Pavkova?

Milan Pavkov se u dosadašnjem dijelu sezone iskristalisao kao prvi napadač, ali on neće biti na raspolaganju za ovaj meč. Zato je pitanje svih pitanja ko će biti najbliži golu Portugalaca.

- Videćemo da napravimo čudo da se Pavkov vrati za derbi. Dobro je da možemo da kažemo da možemo bez svakoga. To ne znači da se Pakija odričemo, ali bez svakoga moramo i možemo. Mi ga raširenih ruku čekamo da se vrati - nije otkrio Stanković ko će umjesto visokog napadača biti najistureniji.

Prema dosadašnjim potezima, mjestu startera malo je bliži Lois Dioni od Rišaira Živkovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana