Banjalučani optimisti: Došlo vrijeme da padne Sarajevo

Darko Pašagić
Banjalučani optimisti: Došlo vrijeme da padne Sarajevo

BANjALUKA - Ljevokrilni napadač Borca Almedin Ziljkić vjeruje da će u subotnjem derbiju 21. kola Premijer lige njegov tim savladali lidera Sarajevo i tako se bodovni izjednačiti na čelu tabele sa timom sa “Koševa”.

 

Ako se to desi, “crveno-plavi” će praktično poslije osam i po godina savladati bordo tim na svom stadionu, jer su posljednji put to učinili 26. novembra 2011. godine. Tada je Borac slavio sa 2:0, a interesantno je da su strijelci golova za Banjalučane i danas u redovima “Velikana iz Platonove”. Tada je u finišu prvog dijela mrežu Sarajlija načeo sadašnji šef stručnog štaba Branislav Krunić, a sredinom drugog dijela sudbinu gostiju zapečatio Saša Kajkut, koji i dalje trese mreže rivala.

- Nisam od onih igrača koji se opterećuju prošlošću. Zato se uopšte ne zamaram činjenicom da narednog rivala više od osam godina nismo pobedili na Gradskom stadionu. Siguran sam da će ta tradicija biti srušena u subotu - naglasio je Ziljkić, koji je prije dva dana, na svoj 24. rođendan, zvanično produžio ugovor sa Banjalučanima i biće vjeran ovom klubu do ljeta 2022. godine.

Na proljećnoj premijeri zbog povrede nije bio na raspolaganju stručnom štabu Borca.

- Radilo se o problemima sa prednjom ložom, ali je sada sve u najboljem redu. Bilo mi je jako teško da gledam susret protiv Širokog Brijega putem malog ekrana, ali, nažalost, nisam bio u situaciji da pomognem drugovima. Olako smo propustili prednost od 2:0, ali to nam je velika škola za budućnost. Sada ću biti u kombinaciji za prvi tim, nadam se da ću i zaigrati. Sigurno je da nam neće biti nimalo lako, jer u ekipi neće biti požutelih Marka Jovanovića i Siniše Dujakovića, ali dolaskom Gorana Zakarića i Marina Galića mnogo smo jači nego jesenas. Stručni štab na raspolaganju ima širi izbor igrača i verujem da će napraviti dobitnu kombinaciju i da ćemo srušiti Sarajevo - nastavio je Ziljkić.

Iako su Banjalučani povratnici među premijerligaše odličnim igrama u prvom dijelu sezone su ušli u krug ekipa koje će se boriti za izlazak na međunarodnu scenu, možda čak i za titulu.

- Kada smo jesenas bili na sedmoj poziciji govorio sam da možemo do Evrope, ali i do titule. Zašto da sada kažem nešto drugačije. Ipak, naš prevashodni cilj je da budemo među tri najbolje ekipe i tako izborimo plasman na međunarodnu scenu. Banjaluka, Borac i svi njegovi navijači, koji će u subotu, siguran sam, napuniti Gradski stadion do poslednjeg mesta, to zaslužuju - dodao je Ziljkić.

Ugovor sa Banjalučanima na još šest mjeseci produžio je i golman Mladen Lučić, koji će sa četom sa Gradskog stadiona biti do kraja 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana