Od beskućnika, preko milionera pa do Holivuda

B. Đ.
Od beskućnika, preko milionera pa do Holivuda

Njujork - Kada je Amerikanac Kris Gardner sa svojim sinom spavao na podu javnog toaleta nije mogao ni zamisliti da će njegova životna priča postati holivudski hit.

Bio je to početak osamdesetih godina prošlog vijeka kada je Gardner, koji je tada imao 27 godina, sa malim sinom živio u San Francisku kao beskućnik duže od godinu.

Bio je zaposlen kao slabo plaćen šegrt u brokerskoj kući i nije mogao da skupi novac za stanarinu. Pored javnih toaleta na željezničkoj stanici, spavali su u parkovima, u crkvenim skloništima ili pod njegovim radnim stolom kada su svi ostali odlazili kući. Hranili su se u javnim kuhinjama i ono malo novca što je imao Gardner je davao na obdanište. Uprkos teškoj situaciji, on je napredovao na poslu i kako se pokazao kao dobar u prodaji akcija, firma "Din Viter Rejnolds" mu je na kraju probnog perioda dala stalni posao. Konačno je mogao platiti sebi i sinu stanarinu, dok je njegova karijera počela ići uzlaznom putanjom.

Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka otvorio je svoju investicionu kompaniju "Gardner Rič" i godinama je naporno radio da je učini profitabilnom i uspješnom.

Danas je bogatstvo 63 godina starog Gardnera procijenjeno na 60 miliona dolara i multimilioner uglavnom provodi vrijeme putujući kao motivacioni govornik. Kada se saznalo da je imao problematično djetinjstvo i da je jedno vrijeme bio u zatvoru odmah su sa njim kontaktirali agenti iz Holivuda i ponudili mu da bude snimljen film o njegovom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana